05.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Ivica Kostelić: "Pomiješani osjećaji u cilju, sreća na kraju"

Ivica Kostelić zadovoljan ostvarenim na Sljemenu unatoč postavi druge vožnje koja nije favorizirala vrsne slalomaše.

Pet nastupa na domaćem brdu, četiri plasmana na podij. Nakon tri druga mjesta, Ivica Kostelić se danas popeo na treću stepenicu podija. Svejedno, daleko je to od rezultata kojim bi bio nezadovoljan.

"Pomiješani su mi osjećaji bili po prolasku ciljem. Naravno da sam želio pobijediti, želim to svake godine. Ovo je jedna od najtežih utrka za mene, vrlo stresna, teško je ostati fokusiran uz ovoliko ometanja i pritiska koji se stavlja na mene. Zato sam na kraju sretan s ostvarenim podijem. U posljednjih se pet godina promijenilo puno društva na postolju, no ja sam još uvijek na njemu. Nadam se da ću dalje moći održati taj nivo, pa valjda će jednom i Sljeme morati popustiti", prokomentirao je vodeći slalomaš svijeta ovogodišnju utrku u Zagrebu.

-.-Goran Razić-.-

Postav druge vožnje na Crvenom spustu izazvao je negodovanje u hrvatskom taboru. Bio je to slalom bez puno zavoja, pravocrtan i brz. "Kad je staza postavljena, gotovo je. Voziš je takvu kakva je. Meni današnja postava druge vožnje nije odgovarala, više volim vidjeti zavoje u slalomu," iskren je bio Kostelić i dodao: "No, postoji tendencija takvog postavljanja u Svjetskom kupu i mi ne možemo protiv pravila. Postava je diktirala i vožnju, brzu i riskantnu. Moram priznati da mi nije bilo ugodno skijati brzinom od 60 km/h među slalomskim kolcima."

Počinje siječanj, mjesec u kojem je Kostelić prošle godine ostvario pravu žetvu bodova koja mu je osigurala Veliki kristalni globus na kraju sezone. "Dobri rezultati u siječnju su obično plod proljetnih treninga koje smo ovaj put propustili. Svejedno, zadovoljan sam dosad ostvarenim, situacija je takva kakvu sam i priželjkivao. Želim zadržati razinu u slalomu, osvajati dobre bodove u veleslalomu te iskoristiti ovih nekoliko kombinacija koje se približavaju. Fale bodovi u brzim disciplinama, podbacio sam u spustu i superveleslalomu."

-.-Goran Razić-.-

Felixu Neuretheru se posrećilo na Sljemenu, doskijao je do druge pozicije nakon četvrtog mjesta prve vožnje. "Bila je ovo teška utrka, s teškim uvjetima na stazi", komentirao je Neureuther. "S dvije se sekunde zaostatka obično ne ulazi u drugu vožnju. Bilo je puno rupa tako da su se tražila mekana koljena na stazi. No, to baš i nije dobro za Ivicu i mene (smijeh). Drago mi je nastupati u Zagrebu, ovo je specijalna utrka. Publika je bučna i mogu zamisliti kako je Ivici skijati," kaže skijaš rodom iz Garmisch-Partenkirchena. "Volio bih vidjeti da i on jednom pobijedi, vjerujem da bi publika navalila s tribina na stazu (smijeh)."

-.-Goran Razić-.-

Publikom je bio oduševljen i novi sljemenski kralj Marcel Hirscher: "Izazov je skijati pred tako bučnom publikom. Uz to, za mene je nova situacija biti vodeći nakon prve vožnje. Tri puta sam dosad odustao u Zagrebu tako da nisam očekivao da ću biti pobjednik." Druga mu je ovo slalomska pobjeda sezone, a jedini je koji ih je ostvario tri u aktualnoj sezoni. Uspjesi su ga doveli na vodeću poziciju u Svjetskom kupu. "Zasad ne razmišljam o ukupnom poretku. Kada dođe ožujak i ja budem na vrhu, tada ću tek početi razmišljati o Velikom globusu." Put do tamo će mu biti otežan činjenicom da vozi samo tehničke discipline. "Ne mislim da je to problem za ukupnu pobjedu, mislim da se slalom i veleslalom može do Globusa. No, zasada me vesele ovi uspjesi, pogotovo nakon ozljede koja me zadesila prošle godine. Puno je tome pridonio dobar materijal koji je osigurao Atomic, kao i serviser koji je prije radio s H. Maierom, M. Walchhoferom i A. L. Svindalom. Uz to, pomaže mi što je u ekipi koja me prati i moj otac budući da se u austrijskoj reprezentaciji napredovanjem stalno mijenja postava ljudi, a ovako ipak imam nekakvu konstantu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 08. siječnja 2012.   10:31h

    Član od:
    22.10.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Matulji

    " ...Kakav se tebi učinio uživo? "
    (Član minja)

    Drag dječak Duhovit, pričljiv, jako dobro govori engleski (osvježenje u Svj. kupu). Uglavnom, Hirscher se čini
  • Objavljeno: 08. siječnja 2012.   09:28h

    Član od:
    28.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Na stranu svih Miki Mausa, juhice i ostalih činjenica svaka čast Ivici. Ali !

    Brate mili, malo mi je to sve bilo previše...
    Kakav plači mačak ....te nam smeta ovo, te nam smeta ono, te su protiv nas, te nisu protiv nas...petokolonaši i sl.



  • Objavljeno: 07. siječnja 2012.   20:59h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    OK onda ako je tako... Ali mi se čini nekako... Pa, blago rečeno nervozan dečko. Ona dražesna hostesa na bini na Jelačićevom ga upućuje da sa startnim brojem izađe ispred, a on joj odbrusi nešto... Pa intervjui... Kakav se tebi učinio uživo?
  • Objavljeno: 06. siječnja 2012.   09:23h

    Član od:
    22.10.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Matulji

    Nije to bilo neko posebno nezadovoljstvo, već više iznošenje činjenice. U izgrađenim sustavima poput austrijskog, skijaš napreduje od juniorske preko EC do WC grupe, a tako i mijenja trenere, servisere, fizioterapeute... Zato dobro dođe konstanta u takvim promjenama, poput njegovog oca koji ga pozna (kako je rekao: "...od samog mog rođenja" :) ) i na kojeg se može osloniti.
  • Objavljeno: 05. siječnja 2012.   23:46h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj

    Kako je to rekao Hirscher valjda je i tako, svi manje-više volimo u životu neku konstantu kao oslonac.

    Bravo Majstore - biti odličan na takovoj "juhici" treba moći.
    Što se tiće drugog laufa vjerujem da i nije mogao biti puno zatvoreniji jer su i tako i tako zadnja petorica bila "frystajleri", a manje slalomaši .
    Vjerujem da da bi to u ovakovim današnjim uvjetima dovelo SQT na sam rub (ili preko njega)regularnosti.
    Fakat je da ovakova juhica i "Miki Maus" slalom Majstoru ne odgovara, jer je spremniji za strminu, led i tehnički zahtjevan (Gipsov) slalom.
    Bez obzira na sve ....kapa dolje, bit će kruna tvoja
  • Objavljeno: 05. siječnja 2012.   21:33h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Jako zanimljiv dio izjave da se "u austrijskoj reprezentaciji napredovanjem stalno mijenja postava ljudi". Kao da je dosta nezadovoljan time.

Prikazano 6 od 6 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 303989
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr