28.12.2016.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Nova pobjeda Shiffrin, spust otkazan

Do svoje druge veleslalomske pobjede u dva dana, stigla je Mikaela Shiffrin. Spust u Santa Caterini je otkazan zbog loših vremenskih uvjeta.

Nakon jučerašnjeg izuzetno uzbudljivog dana, srijeda je također donijela uzbuđenja, ali u nešto drugačijem kontekstu. Prema rasporedu trebale su se održati utrke ženskog veleslaloma te muškog spusta. Utrka ženskog veleslaloma u Semmeringu održana je u dosta teškim uvjetima. Naime, tijekom cijelog natjecanja padao je izuzetno gust snijeg, što je organizatorima otežavalo posao pripreme i održavanja staze, dok je natjecateljicama izuzetno smetao pri vožnji.

U takvim uvjetima najbolje se snašla jučerašnja pobjednica Mikaela Shiffrin. Danas je samo potvrdila kako je, osim u slalomu, sjajna i u veleslalomu te je s vremenom od 2:09.40 stigla do svoje druge veleslalomske pobjede ove sezone. Iako nije bila tako nadmoćna kao u jučerašnjoj utrci, ostvareno vrijeme bilo je i više nego dovoljno za novo zasjedanje na tron.

Drugoplasirana u današnjem veleslalomu jest Tessa Worley. Trenutno vodeća u ovoj disciplini tijekom cijele je utrke bila konkurentna za pobjedu. Ovoga puta zaostala je 0.15 sekundi za Shiffrin, što je bilo dovoljno za tu drugu poziciju. Iako nije pobijedila, može biti vrlo zadovoljna. Zadržala je svoju trenutnu poziciju u veleslalomskom poretku, a činjenica da je nakon prvog dijela natjecanja bila na trećoj poziciji dodatno je može razveseliti.

Dobru utrku odskijala je i prekaljena njemačka reprezentativka Viktoria Rebensburg. Za pobjednicom je zaostala 0.18 sekundi te joj je pripala treća pozicija. Time je ostvarila najbolji rezultat ove sezone i svoje prvo postolje nakon prošlogodišnje završnice Svjetskog skijaškog kupa u St.Moritzu. Viktoria je nakon prvog dijela natjecanja držala drugu poziciju i do zadnjeg prolaznog vremena je bila brža od Worley. Ipak, na kraju su joj presudile samo 3 stotinke.

Mnoge su djevojke imale poteškoća u današnjoj utrci. Naime, bilo je vrlo teško skijati u granično regularnim natjecateljskim uvjetima. Valja izdvojiti drugo u nizu ispadanje, inače sjajne, Sofije Goggije. Niti djevojke poput Marte Bassino, Tine Weirather ili Federice Brignone nisu se baš najbolje snašle u navedenim uvjetima. Hrvatska predstavnica Leona Popović imala je startni broj 62, no nije nastupila u današnjem veleslalomu. Leona je, naime,  za vrijeme jučerašnje prve vožnje veleslaloma FIS Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu naletjela na jednu rupu i osjetila bol u koljenu te je odlučeno da neće nastupiti. Leona se vraća u Zagreb na pregled kod službenog liječnika Hrvatskog skijaškog saveza

Muški dio skijaške karavane danas je očekivao utrku spusta u Santa Caterini. Nažalost, jak vjetar nije dozvolio da se isti održi te je FIS otkazao utrku. Isto tako saznajemo kako zbog vrlo zgusnutog kalendara natjecanja Svjetskog skijaškog kupa neće biti nadoknade navedene utrke. Stoga će se ove sezone održati osam utrka spusta, umjesto planiranih devet.

Sutrašnji dan trebao bi donesti nove utrke Svjetskog skijaškog kupa. Prema rasporedu, u Santa Caterini je planirana muška utrka alpske kombinacije s početkom u 10:30 sati, dok se u Semmeringu od 15 sati treba održati ženski slalom. Nadamo se kako će se vrijeme smilovati te da neće biti novih otkazivanja utrka.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 304373
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr