03.12.2009.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Obertauern 28.11.2009.; Skijanje.hr 

Otvaraju se Gerlitzen i Katschberg

Još nekoliko austrijskih skijališta uskoro kreće s radom.

Iako visine snijega nisu zavidne, a austrijska skijališta definitivno rijetko ovoliko kasne s planiranim otvaranjima, polako i na mala vrata otvara se i skijaška sezona na onim nižim skijalištima.

Podsjetimo, do sada su nekoliko liftova u pogon već pustili Schladming sa 40 cm snijega te 4 otvorene žičare, Obertauern sa 65 cm snijega na kojemu je već moguće napraviti Tauernrunde, no samo u jednom smjeru jer većina staza do podnožja skijališta još uvijek nije u pogonu, te Turracher Hohe, sa također 40 cm.

Protekli vikend pridružio im se i Flachau koji trenutno broji 65 cm snijega, a otvorene su dvije žičare, dok ovog vikenda, u subotu, s radom kreće i Katschberg. Trenutno ima 35 cm snijega, a nije poznato koje će žičare raditi - spominje se tek da će skijalište biti samo djelomično otvoreno.

Ponešto čudan izbor dana otvaranja ima Gerlitzen. On svoje žičare, i to uglavnom one na vrhu skijališta, stavlja u pogon u ponedjeljak, 5.12. Do onda se skromnih 20 cm snijega možda i "podeblja".

Podsjetimo, nama bliža austrijska glečerska skijališta vrlo su bogata snijegom i izvrstan su odabir za otvaranje sezone. Molltaler glečer je rekorder sa čak 220 cm snijega, dok na Kitzsteinhornu trenutno ima 81 cm. Na oba skijališta gotovo su sve žičare u pogonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 296856
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr