29.12.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto
: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

U Lienzu pobjede Gut i Hansdotter. Spustaška pobjeda Theauxu

Na četvrtom spustu sezone Svjetskog skijaškog kupa pobjedu je odnio Francuz Adrien Theaux, ispred Austrijanca Hannesa Reichelta i Francuza Davida Poissona.

Adrien Theaux je uvjerljivom pobjedom prekinuo dominaciju Aksela Lunda Svindala, koji je danas utrku završio na sedmom mjestu s +1.61 zaostatka. No i ovaj rezultat bio mu je dovoljan da bi ponovo tijesno zauzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku ispred Marcela Hirschera. Na drugo i treće mjesto su se smjestili Hannes Reichelt i David Poisson.

Skijašice su jučer i danas vozile tehničke discipline u Lienzu. U jučerašnjem veleslalomu najbrža je bila Švicarka Lara Gut, koja je tim rezultatom došla do ukupno 16 pobjede u Svjetskom kupu. Svega 12 stotinki iza nje smjestila se Tina Weirather dok je na trećem mjestu završila Njemica Viktoria Rebensburg.

Današnji slalom, ujedno i posljednji u ovoj godini, pripao je Šveđanki Fridi Hansdotter. U odsustvu Mikaele Schiffrin mjesto pobjednice postalo je dostižno brojnim skijašicama koje su do nedavno bile u sjeni velike Amerikanke. Na drugom mjestu je tako završila Švicarka Wendy Holdener, dok je ponovo odlična treća bila Slovakinja Petra Vlhova.

Zbog otkaza utrka u Münchenu i Zagrebu prve sljedeće utrke na rasporedu su 05. i 06.01. u Santa Caterini, gdje će se voziti nadoknade iz Zagreba.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 589450
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr