16.02.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Zagreb, SL (m) - izjave pred utrku

Kratka razmišljanja nekih sudionika pred sutrašnji slalom na Sljemenu.

Neki od skijaša na današnjem izvlačenju startnih brojeva podijelili su s čitateljima Skijanje.hr-a svoja razmišljanja uoči utrke.

Ivica Kostelić, zasigurno sutrašnji miljenik publike te jedan od favorita istaknuo je kako mu je svejedno koji startni broj će dobiti: "Staza je tako brza da mogu imati i broj 55." Jesu ti cure koje su vozile jučer dale kakve savjete? "Ne, cure nisu baš ništa rekle." Kakva su tvoja očekivanja i prognoze za sutra? "Ja bih volio biti među pet... ma i bolje od toga!" Koji su tvoji favoriti? "Svi među prvih 15, svi su favoriti!"

Jens Byggmark, izvukao je startni broj 5, pitali smo ga kako je zadovoljan tim brojem: "Mislim da je dobar". Jens nije imao prilike danas isprobati sljemensku stazu. "Na žalost, došli smo kasno, tako da ću je prvi put vidjeti sutra". Kažu da je ledena i tvrda, kako ti se sviđaju takve staze? "Volim takve staze! (smijeh)" Što misliš kako će tvoj neobičan stil vožnje proći sutra, na takvoj stazi? "Pa nadam se da će proći dobro, i da će rezultat biti što je moguće bolji." Kako ti se sviđe Zagreb, prvi put si ovdje? "Prvi dojam je pozitivan, lijepo je ovdje."

Benjamin Raich sutra otvara trku, sa startnim brojem jedan i također mu je, kao i većini ovo prvi put da je u Zagrebu. "Odlična je atmosfera, vidio sam je prije na televiziji, a sada i u živo. Jako, jako lijepo. Na žalost nisam još imao prilike vidjeti stazu." No, Marlies Schild je zasigurno prenijela svoje dojmove? "Da, naravno, par naputaka." Očekivanja za sutra? "Moj cilj je pobijediti, kao i u svakoj utrci, vjerojatno kao i svi ostali. Imao sam ovaj tjedan dobre treninge i mislim da sam u dobroj formi."

Natko Zrnčić-Dim, drugi je od četvorice hrvatskih mušketira koji nastupa sutra, a zbog posljednih vrlo uspješnih nastupa proteklih tjedana je na čestoj meti novinara. Malo smo se našalili i pitali ga jeli mu slava već udarila u glavu? "Ne, neeee.. nikad mi neće slava u glavu udariti! (smijeh) Ja sam skromni gradski dečko." Što očekuješ sutra? "Pa, nemam prevelika očekivanja." Staza je odlična, tako da startni broj neće igrati preveliku ulogu? "Da, to neće, iako će igrati ulogu onih 50 koji su ispred mene." Trema? "Nema treme za sad, ali tko zna kako će biti kad uđem u kućicu. Kad čujem sve one navijače... to je skroz druga stvar." Favoriti za sutra? "Ivica, naravno... ali zbilja ima odličnih skijaša. Moelgg, Ligety, Grange, tu su i Austrijanci... ali uvijek bude 15-20 njih koji mogu iznenaditi." Kakvi su planovi nakon Sljemena? "Imamo neke FIS utrke, malo skupljat' bodove. Nakon toga me čeka Norveška gdje ću vozit spusteve i tako..." Inače jako voliš spust, tako si govorio od prvih dana? "Da, nisam još promjenio mišljenje, što se pogotovo vidjelo ove godine, da sam dobar u spustu i u brzim disciplinama. Mi iz Hrvatske inače nismo bili dobri u tim disciplinama jer ipak imamo kratke staze i nemamo dobrih uvjeta za spust, no ja sam i kao mali uvijek išao samo ravno i uvijek sam volio spust." Novi trener za brze discipline je očito bio odličan potez? "Da, on je puno pridonio mojim spustaškim treninzima i mislim da je iznimno dobar, da zbilja zna svoj posao i da je puno pomogao."

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275266
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr