15.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Goran Razić

 

Zanimljivo u Altenmarktu, bez iznenađenja u Wengenu

U Altenmarktu je održan četvrti spust sezone, a senzacionalna pobjednica je Austrijanka Christine Scheyer. Wengen je ugostio najbolje svjetske slalomaše. Do nove pobjede stigao je Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Nakon jučerašnjih otkaza utrka, vrijeme se smilovalo te je dopustilo održavanje današnjeg programa. Altenmarkt je svjedočio utrci ženskog spusta, dok je u Wengenu održan novi slalom za muškarce.

Imali smo prilike svjedočiti sjajnoj spustaškoj utrci. Do senzacionalne pobjede, s vremenom od 1:21.15, stigla je dvadesetdvogodišnja Austrijanka Christine Scheyer. Sa startnim brojem 25 sljuštila se niz stazu te je ostvarila rezultat karijere. Eto, već drugi put ovaj vikend svjedočimo velikim iznenađenjima u Svjetskom skijaškom kupu.

Drugu poziciju osvojila je reprezentativka Lihtenštajna, Tina Weirather. Do vožnje Scheyer to je bio definitivno najbolje odvoženi spust, no nažalost po Tinu, Christine je bila bolja za osjetnih 0.39 sekundi. Ostvarenjem navedenog rezultata, Weirather je osvojila drugu poziciju već treći puta ove sezone. Valjda će jednom stići i do pobjede.

Treća pozicija pripala je Amerikanki Jacqueline Wiles. Sa startnim brojem 26, zaostala je 0.54 sekunde za pobjednicom te je time također stigla do najboljeg ostvarenja u karijeri. To nije jedina sjajna vijest za američku skijašku reprezentaciju. Lindsey Vonn se nakon svih silnih ozljeda vratila u Svjetski skijaški kup. U svojem povratničkom nastupu osvojila je 13. mjesto.

Valja još izdvojiti kako je trenutno vodeća u spustaškom poretku, Ilka Štuhec, završila na petoj poziciji, dok je aktualna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa, Lara Gut, osvojila četvrtu poziciju.

U Wengenu je održana slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa. Do nove pobjede je stigao sjajni Norvežanin Henrik Kristoffersen. Iako se prema posljednjem prolaznom vremenu činilo kako će drugoplasirani Marcel Hirscher napokon doći do pobjede u navedenoj disciplini, Henrik to ipak nije dozvolio. Ostvario je vrijeme od 1:43.31 te je svog glavnog konkurenta pobijedio za malenih 0.15 sekundi. Hirscher nije ostvario slalomsku pobjedu još od utrke u Finskom Leviju ove sezone. Čeka nas zanimljiv rasplet u ovoj disciplini. Prije današnje utrke Kristoffersen i Hirscher bili su izjednačeni u slalomskom poretku.

Do treće pozicije i svog drugog slalomskog postolja ove sezone, stigao je Nijemac Felix Neureuther. Iako je odskijao poprilično slabu prvu vožnju, s izdanjem u drugom dijelu natjecanja ostvario je navedeni rezultat. Za Kristoffersenom je zaostao 0.63 sekunde.

Iz utrke još valja izdvojiti izvanredno četvrto mjesto Austrijanca Christiana Hirchbuehela. Do tog je ostvarenja stigao sa startnim brojem 46. U današnjem slalomu nastupio je i Istok Rodeš, ali nažalost nije uspio završiti prvu vožnju.

Svjetski skijaški kup nastavlja se već sljedeći vikend. Program u petak otvaraju muškarci utrkom superveleslaloma u austrijskom Kitzbuehelu. U subotu se vozi najzanimljiviji spust sezone, dok je u nedjelju na rasporedu slalomska utrka. Ženski dio skijaške karavane odlazi u njemački Garmisch Partenkirchen gdje ih očekuju utrke brzih disciplina. Nadamo se samo kako vrijeme neće narušiti predviđeni program.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279279
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr