10.01.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Ivica Kostelić, Adelboden slalom 2010. (naslovna); pobjednički trio slaloma u Adelbodenu 2010. (tekst)  

Adelboden, SL (m): Lizeroux 1., Ivica 3.!

Julien Lizeroux (FRA) fantastičnom je drugom slalomskom vožnjom odnio pobjedu na današnjem slalomu FIS Svjetskog kupa u Adelbodenu. Ivica Kostelić vratio se na slalomski pobjednički podij, uz sjajno završno treće mjesto utrke!

Ivica Kostelić iznova je na pobjedničkom podiju slaloma FIS Svjetskog kupa! Po drugi puta ove sezone, nakon 2. mjesta Levija, još jednom dokazujući i najvećim sumnjivcima kako je ispadanje na Vip Trofeju Snježne kraljice na Sljemenu bilo samo jedan izolirani trenutak njegove slabosti.

Nakon 4. mjesta prve vožnje, Ivica Kostelić na pobjednički podij Adelbodena doskijao je 9. vremenom druge slalomske vožnje. Vrlo pametnim nastupom, od kojeg su zbirno uspjeli biti bolji jedino drugoplasirani Austrijanac Marcel Hirscher te prvoplasirani Julien Lizeroux (FRA).

Sjajni Francuz povezao je tako pobjednički podij Sljemena sa svojom trećom pobjedom na nekom od slaloma FIS Svjetskog kupa u karijeri. I to nakon što je najboljim vremenom druge slalomske vožnje ostvario skok s 12. mjesta nakon prve vožnje.

Završno vrijeme Juliena Lizerouxa iznosilo je 1:51.88. Zaostatak Marcela Hirschera na 2. mjestu bio je 34 stotinke sekunde. Dok je Ivica Kostelić na trećem mjestu u odnosu na Lizerouxa zaostao 80 stotinki sekunde zbrojenog vremena.

-.--.-

Dvije stotinke sekunde udaljen od pobjedničkog podija slaloma u Adelbodenu ostao je Benjamin Raich (AUT). A prvoplasirani nakon prve vožnje, Šveđanin Mattias Hargin, u konačnici se morao zadovoljiti završnim petim mjestom utrke.

Dalibor Šamšal i Natko Zrnčić-Dim nisu se danas u Adelbodenu uspjeli približiti mogućnosti plasmana u drugu slalomsku vožnju. S + 3.93 sek. zaostatka u odnosu na vodećeg M. Hargina Dalibor Šamšal prvu je vožnju Adelbodena okončao na podjeli 43. mjesta. Dok je Natko Zrnčić-Dim prvu vožnju završio na posljednjem mjestu od svih skijaša koji su vožnju završili (48. mjesto, + 5.35 sek.).

Današnjim rezultatom Ivica Kostelić stigao je ujedno i na 4. mjesto u slalomskom poretku FIS Svjetskog kupa 2009/10., sa zarađenih 140 bodova.

Konačni redoslijed prvih 10 skijaša na utrci:

1. LIZEROUX Julien (FRA) 1:51.88
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.34
3. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.80
4. RAICH Benjamin (AUT) + 0.82
5. HARGIN Mattias (SWE) + 1.11
6. GINI Marc (SUI) + 1.18
7. IMBODEN Urs (MDA) + 1.37
8. MISSILIER Steve (FRA) + 1.62
9. VALENČIČ Mitja (SLO) + 1.75
10. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) + 1.93
---
43. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 3.93 (nakon 1. vožnje)
48. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 5.35 (nakon 1. vožnje)

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253687
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr