NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.01.2014.      

 

Adelboden, SL (m) i Altenmarkt, SK (ž) - najava utrka

Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 5, Dalibor Šamšal s brojem 56 u sutrašnji slalom FIS Svjetskog kupa u Adelbodenu (SUI). Andrea Komšić na superkombinaciji u Altenmarktu-Zauchenseeu (AUT).

Obje vožnje muškog slaloma Adelbodena na rasporedu su, poput današnjeg veleslaloma, iznova od 10:30 i 13:30 sati, iznova i uz izravni TV prijenos na HTV 2 te postavke S. Quitteta (FRA) te C. Leitnera (JPN). Za sam start utrke na "Chuenisbärgli" stazi prijavljeno je 80 skijaša iz 23 zemlje.

Vrlo zanimljiva sezona do sada je u muškim slalomima Svjetskog kupa donijela, podsjećamo, tri različita pobjednika. Marcel Hirscher (AUT) pobjednik je slaloma Adelbodena iz posljednja dva izdanja, dok je posljednji pobjenik utrke prije njega bio Ivica Kostelić 2011. godine. 2010. i 2011. godine Hirscher je slalome Adelbodena ujedno završavao na drugom mjestu. Dok je Ivica bio drugi 2012., ali i još 2002. godine, a jednom treći 2010. godine.

Po jednu pobjedu na slalomima Adelbodena od sutrašnjih još startera imaju i Julien Lizeroux (FRA), Mario Matt (AUT), Reinfried Herbst (AUT), te Bode Miller (USA).

Cjelovita startna lista utrke

---

Superkombinacija skijašica u Altenmarktu-Zauchenseeu (prva od ovosezonski zakazane samo dvije) za sutra se sastoji od superveleslaloma i slalomske vožnje. I superveleslalomska i slalomska vožnja opet se, poput današnjeg spusta, voze na "Kälberloch" stazi. A za samo natjecanje prijavljene su 62 skijašice iz 21 zemlje.

A. Ghezze (ITA) postavit će superveleslalomsku postavku vratiju, dok je za slalomsku postavku odmah prvi vikend zajedničkog rada, uime tima Tine Maze, a "pod zastavom" Slovenije, zadužen Tinin novi trener - Švicarac Mauro Pini.

Andrea Komšić hrvatska je predstavnica na utrci i nakon svježeg odličnog devetog mjesta na superkombinaciji Otvorenog prvenstva Austrije u Innerkremsu u svoj tek treći nastup u Svjetskom kupu krenut će sa startnim brojem 56 u superveleslalomu.

9:30 sati zakazani je termin superveleslalomske, a 12:30 sati termin slalomske vožnje.

Cjelovita startna lista utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185557
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr