NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Ski

 

Adelboden SL (m) i St. Anton SG (ž) - najava utrka

Točno tjedan dana nakon sljemenskog najbolji slalomaši svijeta novi slalom voze sutra u Adelbodenu. Svoj tek treći superveleslalom u aktualnoj sezoni skijašice nakon današnjeg spusta sutra voze u austrijskom St. Antonu.

Ivica Kostelić nakon današnjeg odličnog 5. mjesta u veleslalomu u slalom Adelbodena krenut će sa startnim brojem 5, dok je startni broj Dalibora Šamšala startni broj 54.

Na "Chuenisbaergli" stazi, koja mu posljednjih godina pogotovo nekako posebno 'leži', Ivica će izvjesno pokušati doći do novog najboljeg slalomskog plasmana sezone. A taj doseg predstavljala bi svaka završna pozicija bolja od sljemenske i 'levijevske' osme. Slalom Adelbodena Ivica je prošle sezone završio na drugom mjestu, tik do pobjednika Marcela Hirschera (AUT) koji će, zanimljivo, nakon današnjeg veleslaloma otvoriti i sutrašnji slalom. Godinu dana prije Ivica je na slalomu Adelbodena i slavio. A iz Adelbodena u karijeri ima i još jedno drugo i još jedno treće slalomsko mjesto iz ranijih godina.

Slalom Adelbodena sa svojim je vožnjama u planu od 10:30 pa 13:30 sati, uz postavke M. Pfeifera (SWE) odnosno J. Theoliera (FRA) u prvoj pa drugoj vožnji. Te uz izravni TV prijenos i na HTV 2. "Chuenisbaergli" za slalom kreće s 1.513, cilj mu je na 1.302 metra nadmorske visine što ujedno predstavlja i vertikalni pad od 211 metara. Za samu utrku sveukupno su prijavljena 72 skijaša iz 19 zemalja svijeta.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Treći superveleslalom sezone Svjetskog kupa za skijašice sutra će postaviti A. Fuerbeck (GER). Dok je sam start utrke predviđen, kao i kod današnjeg spusta koji je ipak startao s pola sata zakašnjenja, za 11:45 sati. Jedna od najzahtjevnijih staza brzih disciplina za žene svakako je "Karl Schranz" staza Sankt Antona sa superveleslalomskim startom na 1.920, ciljem na 1.350 metara nadmorske visine te uz dužinu staze od 1.765 metara.

Za start trećeg superveleslaloma sezone prijavljeno je sveukupno 60 skijašica iz 17 zemalja. Drugu povratničku utrku nakon stanke koju je bila uzela Lindsey Vonn (USA) startat će sa startnim brojem 16. Tina Maze (SLO) za utrku ima startni broj 19. A njena sunarodnjakinja Julia Mancuso, primjerice, broj 21.

U superveleslalom St. Antona sa savršenih 200 bodova iz dvije utrke u poretku discipline ulazi Amerikanka Vonn. Mancuso je druga sa 140, a Maze treća sa 130 bodova, dok Maria Höfl-Riesch (GER) na četvrtom mjestu ima 90 bodova.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229483
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr