NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva SKijanje.hr

 

Adelboden SL (m): Hirscher obranio pobjedu, Ivica 4.

Nakon što je obranio naslov slalomskog pobjednika prije tjedan dana na Sljemenu, Marcel Hirscher (AUT) isto je ponovio i na slalomu Adelbodena (SUI). Ivica Kostelić 4. s rezultatom sezone, Dalibor Šamšal bez kvalifikacije za drugu vožnju.

Fenomenalnu prvu te za nijansu slabiju, ali još uvijek dramatičnu drugu vožnju vidjeli smo danas na slalomu Svjetskog kupa u Adelbodenu.

Prvu vožnju svakako je obilježila činjenica da su skijaši, kako su kretali sa starta, sve do Manfreda Moelgga (ITA) sa startnim brojem 10, gotovo u pravilu popravljali najbolje vrijeme prve vožnje. U tom nizu prošavši kroz cilj sa startnim brojem 5 bio je i Ivica Kostelić. Koji se u konačnici ipak morao zadovoljiti 4. mjestom prve vožnje. Uz 0.56 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg Moelgga. Iza kojeg su se još smjestili Mario Matt (AUT, + 0.05) te Felix Neureuther (GER, + 0.46 sek.).

U drugoj vožnji bilo je potom i za očekivati uobičajenu vožnju na sve ili ništa prvenstveno Marcela Hirschera. Koji je u prvoj vožnji s provizornim startnim brojem 1 ipak sakupio čak 0.87 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg Moelgga te se nalazio na osmoj poziciji prve vožnje. U drugoj vožnji potom Hirscher vozi slalomsku vožnju u stilu ove sezone. S 55.23 postavlja prvo vrijeme druge vožnje. Koje i zadržava do kraja, baš kao i vodstvo na utrci. Skijaši bolje plasirani od njega redom ga više nisu mogli 'skinuti' iz vodstva. Pa tako niti naš Ivica, koji je za Hirscherom, nakon prednosti iz prve vožnje od 31 stotinke, u konačnici zbrojeno zakasnio za 1.12 sek. na 4. mjestu i završnog plasmana utrke (uz ukupno gledano 7. vrijeme druge vožnje).

-.-Goran Razić-.-

Ispred Ivice na podij su se još u konačnici uspjeli smjestiti sjajni Mario Matt uz svega 30 zbrojenih stotinki sekunde u odnosu na Hirschera. Te trećeplasirani Manfred Moelgg uz zbrojenih 62 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na nedodirljivog aktualnog ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, trenutno vodećeg skijaša ukupnog te slalomskog poretka Svjetskog kupa Marcela Hirschera.

4. mjesto Adelbodena novo je veliko ohrabrenje za Ivicu Kostelića. Problemi s koljenom su nekako trenutno ipak sve manji, a samim time i skijaška forma je u porastu. Kada se slegnu možda prvi dojmovi, Ivica će Adelboden svakako napustiti zadovoljan uz jučerašnje peto veleslalomsko mjesto te današnje četvrto slalomsko, što je i novi najbolji rezultat sezone. Baš pravovremeno uoči dviju postaja Svjetskog kupa koje Ivica, ali i svi istinski ljubitelji skijanja, istinski vole - uoči 'mitskih' Wengena te austrijskog Kitzbühela.

"Ništa, imali smo dobar vikend. Slalom? Klasično ok. Zapravo me najviše veseli što oba dana nisam imao bolova u koljenu. Možda u drugoj vožnji veleslaloma mrvicu, ali danas uopće ne! I to je to. Kada me ne boli koljeno mogu se natjecati na ovako vrhunskom nivou i ostvarivati rezultate kao ovaj vikend.

Hirscher je imao odličnu drugu vožnju i, ha, iako mi je malo nedostajalo do postolja, mi smo s ovim rezultatom svakako zadovoljni. Vikend je bio dobar i sad se selimo u Wengen", izjavio je neposredno nakon utrke Ivica.

Drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci, Dalibor Šamšal, prvu je vožnju završio na 49. poziciji od 51 skijaša u plasmanu, uz 4.27 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

Nakon slaloma Adelbodena Ivica je u slalomskom poretku Svjetskog kupa došao na 6. mjesto uz 195 osvojenih bodova. Vodeći Hirscher ima 520 bodova, a prvi mu je 'pratitelj' Felix Neureuther (GER, danas 5.) s 386 bodova. Ukuono Hirscher sada ima 855 bodova, dok je Aksel Lund Svindal (NOR), koji ne vozi slalome, ostao na 729 bodova. Ivica je ukupni 9. uz osvojenih 335 bodova.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:51.75
2. MATT Mario (AUT) + 0.30
3. MOELGG Manfred (ITA) + 0.62
4. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.12
5. NEUREUTHER Felix (GER) + 1.16
6. PINTURAULT Alexis (FRA) + 1.19
7. PRANGER Manfred (AUT) + 1.72
8. DOPFER Fritz (GER) + 1.86
9. MISSILLIER Steve (FRA) + 1.92
10. CHODOUNSKY David (USA) + 2.12
---
49. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 4.27 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 307076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr