Skijanje.hr

29.09.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Alta Badia i Val Gardena ipak "pokleknuli"

Organizatori skijaških natjecanja u dvama talijanskim skijalištima pristali na financijske uvjete Talijanskog skijaškog saveza.

Nakon prošlotjedne vijesti da su pod znakom upitnika skijaške utrke u Alta Badiji i Val Gardeni, situacija se razriješila povoljno po obje sukobljene strane. Oba skijališta ostaju u krugu kandidata za daljnje organiziranje utrka Svjetskog kupa za skijaše nakon što su pristali na financijske zahtjeve tamošnjeg skijaškog saveza.

 

Podsjetimo, organizatori spusta i superveleslaloma u Val Gardeni i slaloma i veleslaloma u Alta Badiji bili su ogorčeni odlukom Talijanskog skijaškog saveza da navedena skijališta od sezone 2009/10 uđu u "rotaciju" talijanskih skijališta koja će biti u mogućnosti dobiti domaćinstvo nad utrkama Svjetskog skijaškog kupa. Značilo je to gubitak dotad povlaštenog statusa gdje se domaćinstvo Alta Badije i Val Gardene nije dovodilo u pitanje. Još veći kamen spoticanja je predstavljao uvjet saveza da se, umjesto prijašnjih 25%, u budućnosti 28% prihoda od TV prava i reklama mora proslijediti Savezu.

 

Kako bi ova poznata skijališta u Dolomitima i dalje bila poprišta skijaških spektakala, lokalna provincija Bolzano je pristala skijaškom savezu osigurati razliku prihoda u iznosu od traženih 3%. Također, nakon dvije sezone dio kolača koji ide savezu narast će na 32%. Sve ovo jamči Alta Badiji i Val Gardeni samo ulazak u konkurenciju talijanskih skijališta za dobivanje domaćinstva nad utrkama Svjetskog kupa. Teško je ipak vjerovati da će savez olako prijeći preko njihove bogate skijaške tradicije kod dodjeljivanja budućih domaćinstava.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2452715
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr