16.12.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

"Ili se kladiš na Ligetyja ili izgubiš"!

Tijekom superveleslaloma u Val Gardeni Ted Ligety je s očitom dozom frustracije gledao nastup Aksela Lunda Svindala...

Iako aktivno sudjeluju u razvoju materijala te koriste opremu istog proizvođača (Head), po riječima Ligetyja nije stvar u materijalu već "Norvežanin postiže odlične rezultate u brzim disciplinama ne radeći ništa posebno zbog prirode svog skijanja". Stoga je odlučio preskočiti nastup u spustu i u potpunosti se usredotočiti na današnju utrku.

Njegova današnja prva vožnja bila je demonstracija moći. U odnosu na njega ostali su natjecatelji bili nalik maloj djeci kojoj je Ligety oduzeo najomiljeniju igračku zvanu vještina, pa se šmrkava demonstrativno uzaludno valjaju po podu tražeći nešto što više nije njihovo. Priroda skijanja? Ne, već neprirodna lakoća.

"Ligety izvlači bolji zavoj od ostalih, iz toga jednostavno proizlazi ta njegova maksimalna brzina" prokomentirao je Ivica Kostelić između dvije vožnje.

"Svi su zbunjeni mojom brzinom. Međutim na tehnici ulaska u zavoj konstantno radim zadnje tri godine, od drugog mjesta superveleslalomske utrke u Val d'Isereu. Danas mi je odgovarala i međusobna udaljenost vratiju koja je iznosila na glavnim dijelovima preko 23 metra. Ne treba zanemariti da sam danas imao i vrhunski pripremljene skije", djelomično je obrazložio svoj način vožnje Ted Ligety.

Austrijanac Marcel Hirscher "radnički" je rezimirao utrku.

"Danas je bio još jedan normalan radni dan u nizu. Odličan sam u tehničkim disciplinama za razliku od prošle sezone kada mi je bodovni konto počeo rasti tek u drugome dijelu sezone. Možda novinare ne veseli moje današnje drugo mjesto uz dvije sekunde zaostatka za pobjednikom, ali ja sam zadovoljan."

Francuzu Thomas Fanari radost penjenja na postolje pokvarila je ozljeda.

"Tijekom prve vožnje ozlijedio sam ligamente lijeve ruke na jednim vratima zbog predirektno uzete linije. Sada me očekuje operacija i nadam se povratak već u Adelbodenu. Kada uzmem sve u obzir - spojio sam dvije dobre vožnje s kojima sam zadovoljan." 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217883
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr