Skijanje.hr

02.01.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Ana, Tea i Sofija spremne za Sljeme

Hrvatske skijaške reprezentativke Ana Jelušić i Tea Palić, uz Sofiju Novoselić koja će uz njih nastupiti na Vip Snow Queen Trophy ženskom slalomu Audi FIS Svjetskog kupa, danas su u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu održale kraću konferenciju za medije.

Obećavši 'ostavljanje srca' na sljemenskom Crvenom spustu, svaka od djevojaka pomalo se osvrnula i na svoju dosadašnju sezonu te na očekivanja od utrke.

"Prvi puta na Snježnu kraljicu dolazim pomalo u neobičnoj situaciji, pomalo 'izgubljena' u aktualnoj sezoni FIS Svjetskog kupa.

Ovoga ljeta na treninzima strani su me treneri redom hvalili kako je moje skijanje postalo tehnički kvalitetnije, i kako više ne 'skačem' onoliko na stazi za vrijeme vožnje kao prije. Samim time i moja očekivanja od starta sezone su bila velika. No, znate kako je krenulo. Nisam se kvalificirala u drugu vožnju Levija, izletjela sam u Aspenu pa su potom stigli to 16. mjesto u Courchevelu te 22. mjesto u Semmeringu.  

Očito sam u svojevrsnoj krizi iz koje tražim sportski izlaz. Dajem sve od sebe na treninzima, dat ću sve od sebe i na utrci. Svaki plasman među najbolji deset bio bi ono što bi me u ovome trenutku zadovoljilo.

Ovo je već sedmo izdanje Snježne kraljice. I mi hrvatski natjecatelji već smo se skoro potpuno naviknuli da na Sljemenu imamo sjajne i bučne navijače koji nam daju maksimalnu podršku. Toplo se nadam da će i to pomoći. Te pozivam sve da nas i ove godine u što većem broju dođu podržati.  

Glavnim favoritkinjama za pobjedu na utrci vidim 'nedodirljivu' Marlies Schild, Mariu Riesch koja se bori za ukupni naslov u Svjetskom kupu. A i Veroniku Zuzulovu ukoliko joj se sve posloži
", izjavila je Ana Jelušić

"Dolazim s treninga u Innerkremsu, a prije toga sam bila nešto i malo bolesna.

Od moje sezone do sada možda sam i očekivala malo više. No imala sam samo jedan odličan rezultat - 16. mjesto na jednom veleslalomu Europskog kupa.

Moja očekivanja od Sljemena iskreno nisu prevelika. Imat ću u prvoj vožnji opet jako visoki broj. No sigurna sam da će i staza biti odlično pripremljena, i obećajem da ću dati sve od sebe za što bolji nastup
“, istaknula je Tea Palić.  

-.--.-
Sofija Novoselić, koja od ove sezone sama financira svoje nastupe, i nije više dio hrvatskih skijaških reprezentacija, svoj nastup na Sljemenu najavljuje ovako: "Vjerujem da negdje u sebi imam još jednu odličnu slalomsku vožnju. Da to ne vjerujem, ne bih više niti skijala. Bilo bi lijepo da se sve 'poklopi' baš na Sljemenu.  

Ove sezone na utrkama nižeg ranga za sada mi je išlo solidno, iako uvijek može i bolje. Pozivam sve navijače da ostanu na stazi u prvoj vožnji do nastupa Tee i mene, koje ćemo imati visoke startne brojeve. Uz bučnu podršku bit će nam puno lakše
", poziv navijačima za podrškom uputila je i Sofija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5146281
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr