27.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Are, SG (ž): Riesch grabi prema Globusu

Pobjeda Marie Riesch ispred Lindsey Vonn u petom superveleslalomu sezone.

Maria Riesch (naslovna) grabi prema Velikom kristalnom globusu na kraju sezone. Još jedan korak na putu do tog cilja je napravila danas s pobjedom u superveleslalomu u Areu.

Riesch je niz stazu Olympia krenula 19. pokazavši sjajnu formu i mentalnu snagu budući da ju je u cilju čekala najveća konkurentica Lindsey Vonn (dolje) s dotad najboljim ostvarenim vremenom. Njemica se nije dala impresionirati i doskijala je do svoje prve superveleslalomske pobjede sezone, a pobjeda je slađa jer je izborena sa samo jednom stotinkom sekunde prednosti! Dvije stanice prije završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu prednost pred Vonn iznosi 196 bodova što joj daje realne izglede za osvajanje Globusa, pogotovo sada kada pobjeđuje Vonn u "njezinim" disciplinama.

-.--.-lindsey vonn

Na trećoj je stepenici završila Julia Mancuso koja se nakon dvije-tri sezone "lutanja" ove zime konačno vratila na pozicije koje svojim skijanjem i zaslužuje. Nicole Hosp je ostala kratka za dvije stotinke u nadi da će se uspeti na pobjednički podij što bi joj bilo drugi put ove sezone. Domaća uzdanica Anja Paerson nije uspjela završiti utrku.

Sljedeća postaja za skijašice je talijanski Tarvisio narednog vikenda.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. RIESCH Maria (GER) 1:13.24
2.
VONN Lindsey (USA) +0.01
3.
MANCUSO Julia (USA) +0.79
4. HOSP Nicole (AUT) +0.81
5. GUT Lara (SUI) +0.87
6. GISIN Dominique (SUI) +0.98
7. SCHNARF Johanna (ITA) +1.00
8. MAZE Tina (SLO) +1.04
9. FENNINGER Anna (AUT) +1.06
10. MERIGHETTI Daniela (ITA) +1.12

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 263462
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr