03.05.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Vonn potvrdila - s Riesch 'niti slike niti tona'

U detaljnom medijskom objašnjenju Lindsey Vonn potvrdila kraj prijateljstva s Mariom Höfl-Riesch.

Kako ističe sama Vonn, "duboko pogođena neistinama" koje su o njoj iznijete prvenstveno u njemačkim i europskim medijima, a povodom njenog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u Garmischu te na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu, američka skijašica osjetila je potrebu još jednom detaljno proći kroz sve događaje i dati pojašnjena iz vlastitog kuta gledanja.

Sukus svega je da Vonn, koja i nadalje želi biti "apsolutni sportski uzor mladima", ne vidi u svim svojim reakcijama niti minimum nesportskog ponašanja. A o najkontroverznijem dijelu, 'pucanju' prijateljstva s donedavno najvećom prijateljicom te još uvijek najvećom sportskom suparnicom, sada nakon vjenčanja i službeno Mariom Höfl-Riesch, Vonn piše, citiramo:

"Maria i ja prestale smo međusobno komunicirati nakon Špindleruvog Mlyna. I to stanje traje još i danas. U Špindleruvom Mlynu dala je niz negativnih intervjua o meni, a i nakon Češke nastavila je u medijima o meni govoriti u istom tonu. Duboko sam bila pogođena njenim reakcijama, i u ovome trenutku uistinu iskreno ne znam kakvo je realno stanje našeg prijateljskog odnosa.

Svakako je točno da na njenom vjenčanju nisam bila jer se ja i moj suprug, nakon svega što se dogodilo, u toj prigodi jednostavno ne bismo nikada mogli osjećati dobrodošlima. I to je puna istina. A Maria je s moje strane o takvom stanju stvari na vrijeme bila obaviještena. Sve drugo je laž.

Moj gubitak naslova ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa od Marie definitivno nije nešto što ja nisam imala snage prihvatiti. Oduvijek, pa i do kraja prošle sezone, iskreno sam se i prijateljski veselila svim Marijinim uspjesima. I mislim da je svakako zaslužila i ovosezonski veliki Globus!

Ono na što sam ja u Lenzerheideu upozoravala je samo to da bi za skijanje kao sport bilo ljepše da se o velikom Globusu u konačnici odlučuje na stazi, a ne otkazom utrka. Nisam nikada rekla da je to protiv pravila, jer pravila su trenutno kakva jesu, samo sam ukazala na potrebu mijenjanja istih za budućnost. Ne samo radi mene, nego zaista u ime duha sporta. Vjerujte mi da mnoge natjecateljice i natjecatelji u ovom pogledu dijele moj stav, što su mi u izravnom osobnom kontaktu i potvrdili."

S obzirom na detaljnost cijelog priopćenja za medije, za dodatne informacije svakako vas upućujemo da tekst na engleskom jeziku u cijelosti pročitate i na službenim Internet stranicama FIS Svjetskog kupa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 133270
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr