01.10.2010.      

Izvor i photo: BHski.ba 

Bjelašnica i Igman u obnovi

Od proljeća na Bjelašnici traju radovi. Uređuje se velik dio infrastrukture. U nastavku prenosimo interview s generalnim direktorom tvrtke ZOI 84, koja upravlja kompleksom na Bjelašnici.

Prema riječima Nedžada Ajnadžića, generalnog direktora tvrtke ZOI 84, a koje je dao BHski stranici, osim standardnih građevinskih radova na izgradnji objekata, učinilo se dosta i na ostalim zahvatima. Prije svega riječ je o Igmanu (Malo i Veliko polje) i o Bjelašnici

Kada su u pitanju aktivnosti ZOI'84 u proteklom periodu, tijekom ljeta, a i još uvijek smo se bazirali na poboljšanje ljetnih usluga, ali i pripremu za predstojeću sezonu. Kada su u pitanju ljetni sadržaji započeli smo realizaciju rekonstrukcije stadiona na Bjelašnici u Babinom dolu te je ovaj projekt već priveden svom kraju, tako da će ubrzo biti i pušten u funkciju. U pogledu priprema za predstojeću zimsku sezonu, radili smo i na uređenju staza na Bjelašnici i Igmanu te je urađen i redovan remont žičara i strojeva za uređenje staza.

U suradnji s Ministarstvom obrane BIH aktivno radimo i na pripremama za 51. Svjetsko vojno prvenstvo, koje će se održati u veljači 2011. godine. S time u skladu urađena je i biatlon staza na Velikom polju te su napravljeni i montažni smještajni kapaciteti, koji će biti korišteni u tom periodu. Do tada ćemo ove objekte iznajmljivati za zainteresirane građane, udruge i sl. te ćemo istu uslugu nuditi i po završetku Vojnog prvenstva, kada će sadržaji biti na raspolaganju rekreativcima, klubovima i svim zainteresiranim korisnicima.

Jesu li sada topovi u potpunosti na raspolaganju ZOI-ju. Ako nisu, kada se očekuje rješavanje tog problema? Što se dešava s akumulacijom vode? Da li je riješen problem punjenja ili će se i dalje morati puniti vodom iz vodovoda?

Topovi, odnosno strojevi za zasnježivanje su otplaćeni te će ove godine biti u funkciji. Međutim, projekt umjetnog zasnježivanja sadrži tri faze, a sada je preostala realizacija druge i treće faze ovog projekta. Kada je u pitanju punjenje akumulacije, svakako da je potrošnja vode KJKP VODOVOD veoma skupa te smo imajući to u vidu pokrenuli i projekt "Sabirni bunar", u koji ćemo sakupljati oborinske vode, koje ćemo pak koristiti za proizvodnju umjetnog snijega. Time ćemo uvelike smanjiti potrošnju vode KJKP VODOVOD, što je daleko ekonomski isplativije. U pogledu prve faze projekta ostalo je riješiti sitne detalje vezano za dokumentaciju koja je neophodna za dobivanje uporabne dozvole. 



I ono možda najvažnije pitanje za ljubitelje skijanja na olimpijskim planinama? Da li je konačno možda došlo do dogovora oko zajedničke ski karte za Jahorinu i Bjelašnicu? Ima li uopće službenih razgovora na tu temu, do kuda se došlo s pregovorima i što su eventualne zapreke?

Kontakata i razgovora na ovu temu je bilo, ali još uvijek nije dogovoreno ništa konkretno. Mi smo svakako otvoreni za suradnju, jer bi na ovaj način obje firme imale koristi, ali bi, što je najvažnije, bili zadovoljni i korisnici naših usluga. Međutim, mislim da ni ove godine, na žalost, nećemo imati zajednički skipass.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 308847
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr