22.11.2010.      

Autor: Luka Prošić

 

Bovec outdoor film festival 2010.

Riječ je o međunarodnom filmskom festivalu, koji se održava već četvrtu godinu za redom, a na kojem će biti predstavljeni outdoor sportski filmovi. Festival je na rasporedu u Bovcu od 28. do 30. prosinca.

Na ovom sve popularnijem festivalu prikazat će se oko pedeset filmova, pretežno sportskih, dokumentarnih te ekološke tematike. Autori dolaze iz devet različitih država poput Austrije, Belgije, Češke, Njemačke, Slovačke, Švicarske, Velike Britanije, SAD-a i Slovenije, od kojih je čak 20 u natjecateljskom programu. Ono što je posebno zanimljivo je i pregršt filmova skijaško borderske freeride tematike, koji će dobro doći kao najava sezone na obližnjem Kaninu

Program je podijeljen u 5 kategorija. Kategorija "Sport i akcija" podijeljena je na kratke (do 15 min.) i dugometražne filmove. Kategorija "Priroda i okoliš"  također je dio natjecateljskog programa, a revijalni dio čine promotivni filmovi, koje zaokružuje kategorija "Novo Doba".  Sadržaj posljednje kategorije činit će filmovi starije produkcije od uvjetovane za natjecateljsku kategoriju, zatim arhivski filmovi te filmovi prikazani na prošlim izdanjima BOFF-a. 

-.--.-

Glavne projekcije će se održati u Kulturnom domu u Bovcu, koji se nalazi u samom centru grada. Također, po gradu će biti organizirana i sporedna događanja kao što su predavanja, sportska natjecanja te kulturni performansi, kako bi posjetitelji mogli doživjeti zimski ritam grada.

Festival je  još prije  četiri godine pokrenuo sportski klub Drča, kao sporedni događaj za vrijeme freeride natjecanja u Bovcu, pod nazivom Freeride Battle, a koje je dio popularnog Freeride World Tour kvalifikacija i od ove godine pod medijskim pokroviteljstvom Skijanje.hr magazina. Glavni cilj organizatora je prezentacija sporta, promicanje zdravog života, poticanje kreativnosti i druženje te pretvaranje BOFF-a u međunarodno prepoznatljiv brand i festival s tradicijom.

Svi događaji, uključujući i filmske projekcije, su besplatni, a s obzirom da je tada i Nova Godina, možda je upravo Bovec idealna destinacija za sve pustolove željne dobre akcije prikazane na platnu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 306676
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr