Skijanje.hr

04.05.2006.      

Autor: Matija KraljPhoto: CroSki 

Cena Jovan uz Niku, Ante Kostelić više uz Ivicu

Nakon što smo jučer objavili službeni sastav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za iduću sezonu, danas se još malo analitički ipak osvrnimo na najbitnije promjene do kojih je u kadru za iduću sezonu došlo...

Nakon odlaska Pavela Grašiča, donedavno glavnog trenera Nike Fleiss, iz hrvatskog skijaškog trenerskog teama, novo rješenje na toj poziciji Hrvatski skijaški savez pronašao je u dosadašnjem glavnom treneru Ivice Kostelića Vincenciju Ceni Jovanu. Od te nove suradnje zasigurno se očekuje puno, prvenstveno etabliranje Nike u prvoj slalomskoj jakosnoj skupini u Svjetskom kupu, a gdje joj je, prema realnim potencijalima, definitivno i mjesto.

Upražnjeno mjesto glavnog trenera Ivice Kostelića u idućoj sezoni i definitivno će preuzeti njegov otac Ante, koji ostaje i glavnim trenerom Janice Kostelić, no za vrijeme same sezone uz Janicu će na utrkama dominatno biti prvenstveno njen prateći team na čelu s Jurom Hafnerom. U Ivičinom teamu novo ime je i Gregory Bilić, serviser hrvatskog porijekla, a koji je svojevremeno vrlo uspješno surađivao s Jean-Pierre Vidalom. Bilić će na mjestu glavnog Ivičinog servisera naslijediti Ivicu Franjka, potvrđenog stručnjaka koji se odlučio od iduće sezone povući iz hrvatskog reprezentativnog skijanja.

U hrvatskom reprezentativnom trenerskom teamu od iduće sezone biti više neće niti Marka Bošnjaka, donedavnog glavnog trenera muške B skijaške reprezentacije, a o kojem se svojedobno špekuliralo i kao gotovo jedinom potencijalnom nasljedniku Ante Kostelića na mjestu glavnog trenera Janice Kostelić. Umjesto Marka Bošnjaka, glavne uloge u radu s dečkima u B reprezentaciji od iduće će sezone imati Matej Čuješ i Rajko Šamšal. B reprezentaciju u odnosu na prošlu sezonu napušta jedino Ivan Olivari.

I naposlijetku, novog trenera imenovanjem na tu poziciju Slaviše Weinera dobila je i Matea Ferk, dok najugodnije iznenađenje svakako predstavlja priključivanje B reprezentaciji mlade 16-godišnje Zagrepčanke Sofije Novoselić već od iduće sezone.

U C reprezentaciju imenovani su Tea Palić te Hrvoje Bosnar, a o njima će u idućoj sezoni najviše brigu voditi dosadašnji glavni čovjek u stožeru "eliminirane" Yvonne Schnock, Seny Sever.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5158479
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr