22.02.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

I. Kostelić 9., Pinturault i Vonn podijelili male Globuse

Ovoga vikenda skijaši su vozili alpsku kombinaciju i spust u francuskom Chamonixu, dok su skijašice odmjeravale snage u talijanskom La Thuileu. Ivica Kostelić ostvario je prvi hrvatski top 10 plasman ove sezone.

U alpskoj kombinaciji voženoj u petak u francuskom Chamonixu pobjedu je odnio domaći skijaš, Alexis Pinturault, koji je ovim rezultatom osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini. Na drugom mjestu završio je Dominik Paris s ukupnim zaostatkom od 27 stotinki, dok je na trećem završio Thomas Mermillod Blondin s +0.57. Ivica Kostelić kombinaciju je završio na 9. mjestu s +2.02 zaostatka, što je ujedno i najbolji ovogodišnji hrvatski rezultat u Svjetskom kupu. Natko Zrnčić Dim završio je na 19., a Max Ullrich na 41. mjestu utrke. U subotu je vožen i 9. spust sezone u kojem je pobjeda pripala Talijanu Dominiku Parisu, iza kojeg su se plasirali Steven Nyman (+0.35) i Beat Feuz (+0.39). Natko Zrnčić Dim u utrci je završio na 41. mjestu.

Kod skijašica Lara Gut pobjednica je prvog od dva vožena spusta ovoga vikenda u talijanskom La Thuileu. Ovo je ujedno bila druga ovosezonska spustaška pobjeda Švicarke. Na Franco Berthod stazi Gut je bila brža od drugoplasirane Austrijanke Cornelie Huetter za +1.02, dok je trećeplasirana domaća skijašica Nadia Fanchini zaostala samo stotinku više, odnosno +1.03. U drugom spustu voženom u subotu, koji je ujedno predstavljao i nadoknadu utrke otkazane u švicarskoj Crans Montani, pobjedu je odnijela Nadia Fanchini, dok je za 14 stotinki iza nje završila Lindsey Vonn. Vonn je ovim drugim mjestom osigurala mali Kristalni globus u spustu.

-.--.-

"Ovo je za mene velika sreća, pogotovo uzmu li se u obzir sve ozljede koje su me snašle, a nakon kojih sam se uspješno oporavila i uzela Globus. Spust je moja omiljena disciplina i jako sam sretna", zaključila je Vonn. Na trećem mjestu utrke završila je Talijanka Daniela Merighetti sa zaostatkom +0.72. u posljednjoj održanoj utrci ovoga vikenda u La Thuileu, u nedjeljnom super G-ju, slavila je Tina Weirather ispred Lare Gut (+0.57) i Lindsey Vonn (+0.64). Weirather je ovo prva pobjeda u sezoni te prva super G pobjeda još od 2013. godine. Nakon odrađenog vikenda brzih disciplina kod skijašica je u ukupnom vodstvu Lindsey Vonn s okruglih 1200 bodova, dok Lara Gut trenutno zaostaje za tijesna 23 boda. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 330967
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr