14.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Cortina d'Ampezzo, S (ž): Prvijenac Daniele Merighetti

Prva pobjeda Daniele Merighetti u Svjetskom kupu danas na spustu u Cortini d'Ampezzo.

Veliko slavlje u Cortini d'Ampezzo! Domaći tifozi su dočekali svoju pobjednicu na legendarnoj Olympia delle Tofane stazi u kraljici talijanskog zimskog turizma. Riječ je o Danieli Merighetti (naslovna fotografija) kojoj je pobjeda slađa budući da je riječ o njezinoj prvoj u Svjetskom kupu.

Merighetti se stazom spustila sa startnim brojem 13 i s vodećeg mjesta skinula Tinu Maze koja je startala tik prije nje. Najjače spustašice su tada tek stale pred startnu kućicu, no sreća je danas bila na Danielinoj strani. Pokoji zapuh vjetra pri startu i ispod znamenitih stijena Tofane je umanjio šanse najboljima da opravdaju svoj status te se Talijanki tako najbliže primakla jedino Lindsey Vonn s 21 stotinkom sekunde zaostatka.

Merighetti je dosad zabilježila samo jedan podij u Svjetskom kupu, daleke 2003. je bila druga u veleslalomu. Prva je pobjeda došla u 30. godini i nakon mnogo muka u karijeri koja je bila obilježena sa čak tri ozljede križnih ligamenata, lomom noge i dva iščašenja ramena. Zbilja, teškom mukom zaslužen trenutak sreće. Posljednji je put jedna Talijanka slavila na spustu u Cortini 2001., a bila je to Isolde Kostner.

Na treće je mjesto zasjela Maria Höfl-Riesch. Tina Maze je od podija ostala udaljena samo 6 stotinki sekunde na četvrtoj poziciji. Mlada Tina Weirather je s petim mjestom doskijala do drugog najboljeg rezultata karijere. U Cortini d'Ampezzo se sutra vozi superveleslalom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. MERIGHETTI Daniela (ITA) 1:33.17
2. VONN Lindsey (USA) +0.21
3. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.40
4. MAZE Tina (SLO) +0.46
5. WEIRATHER Tina (LIE) +0.57
6. COOK Stacey (USA) +0.67
7. SUTER Fabienne (SUI) +0.73
8. GÖRGL Elisabeth (AUT) +0.79
9. MANCUSO Julia (USA) +0.82
10. PÄRSON Anja (SWE) +0.83

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 360556
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr