NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.01.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Cortina d'Ampezzo, S (ž): Povratak Tine Maze

Tina Maze do pobjede u drugom spustu voženom u Cortini d'Ampezzo.

Sunčano je jutro svanulo u Cortini d'Ampezzo i podarilo idealne uvjete za drugi spust zaredom u talijanskom skijalištu. Omogućilo je to organizatorima da današnji spust postave u punoj dužini staze Olympia delle Tofane, a priliku za slavlje je dobila Tina Maze.

Taman kad smo pomislili da je Slovenka skrenula s idealne forme koja ju je krasila tokom prošle sezone, vratila se pobjedom u spustu. Zaostatak na prvom prolasku je brzo pretvorila u prednost koja se još i povećala u donjem, "glajterskom" dijelu staze. Prva joj je ovo pobjeda sezone, a dolazi u idealnom trenutku za podizanje samopouzdanja pred Olimpijske igre.

Ostavila je iza sebe Marianne Kaufmann-Abderhalden kojoj je ovo treći spustaški podij sezone i bit će ime na koje treba obratiti pažnju u Sočiju. Treća je Tina Weirather koja se ovog tjedna u Cortini stalno "vrti" oko podija, no nikako da zasjedne na najvišu stepenicu. Možda sutra kada je na rasporedu superveleslalom.

Treba spomenuti i Amerikanke koje zasad imaju vrlo dobar tjedan u Cortini d'Ampezzo. Julia Mancuso i Stacey Cook su sve tri utrke dosada završile s "top 10" plasmanima trudeći se da se izostanak Lindsey Vonn što manje osjeti.

U ukupnom poretku je Maria Höfl-Riesch u tri dana brzih disciplina nakupila solidnu prednost pred Tinom Weirather koja sada iznosi 148 bodova. Njih su dvije na jednakim pozicijama i u spustaškom poretku gdje razlika iznosi 75 bodova.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. MAZE Tina (SLO) +0.92
2. KAUFMANN-ABDERHALDEN Marianne (SUI)
3. WEIRATHER Tina (LIE) +0.69
4. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.04
5. FENNINGER Anna (AUT) +0.74
5. COOK STacey (USA) +1.25
7. MANCUSO Julia (USA) +0.98
8. GISIN Dominique (SUI)
9. SCHMIDHOFER Nicole (AUT)
10. GUT Lara (SUI)

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 210704
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr