21.12.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Marlies Schild  

Courchevel, SL (ž): Genijalna Schild, Ana 16.

Marlies Schild uvjerljiva je pobjednica trećeg slaloma aktualne sezone Svjetskog kupa za skijašice. Ana Jelušić u konačnici na 16. mjestu.

Apsolutno genijalno! Slalomski nastup ali baš kao iz najboljih slalomskih dana Janice Kostelić, i potpuno "demoliranje" konkurencije ono je što je Marlies Schild danas izvela u drugoj vožnji slaloma Courchevela. Idealnom linijom, savršenstvom slalomske tehnike bez ijedne najmanje greške, Marlies je u drugoj vožnji odvezla vrijeme 46.57. Te se s drugog mjesta nakon prve vožnje, ali uz svega 11 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vodeću Tanju Poutiainen, bez ikakvih problema "probila" do svoje druge ovosezonske slalomske, a sveukupno 25. pobjede na nekoj od utrka Svjetskog kupa.

-.--.-

Kada je Marlies Schild u drugoj vožnji ušla u cilj s čak sekundom i 98 stotinki sekunde (!) prednosti u odnosu na do tada vodeću Tinu Maze, i Tanji Poutiainen u startnoj je kućici vjerojatno postalo jasno da danas u drugoj vožnji skija - za drugu stepenicu pobjedničkog podija. Tako je to i bilo. Sigurno i mirno Poutiainen je odskijala vrijeme 78 stotinki zbrojeno sporije od Marlies Schild. A za još sekundu i 20 stotinki sekunde uspjela je ipak iza sebe ostaviti sjajnu trećeplasiranu Tinu Maze.

Drugo vrijeme druge slalomske vožnje pomak s 18. na završno sedmo mjesto utrke donio je i mlađoj sestri Marlies Schild, Bernadette. Maria Pietilae-Holmner, jedina ovosezonska slalomska pobjednica uz M. Schild, današnji slalom Courchevela okončala je na završnom četvrtom mjestu. Dok su Austrijanke Kathrin Zettel i Nicole Hosp zauzele peto i šesto mjesto konačnog poretka utrke.

Do svojih prvih ovosezonskih slalomskih a, naravno, i ukupno bodova u Svjetskom kupu doskijala je danas i Ana Jelušić. Uz podosta bolju izvedbu u prvoj vožnji, kada je na stazi koju je postavio Zoran Sobol imala završno 12. vrijeme, te dosta lošije 20. vrijeme druge vožnje (+ 2.19 sek. u odnosu na M. Schild) Ana se s ukupnih 3 sekunde i 68 stotinki sekunde u odnosu na pobjednicu utrke uspjela plasirati na 16. mjesto završnog poretka utrke.

Izjava Ane Jelušić nakon utrke:

''Prvi bodovi ove godine su mali korak naprijed s obzirom na dvije propuštene prilike.

Prva vožnja: dosta dobro, bolje reći, solidno. Prije druge vožnje mi je i pozlilo neposredno prije starta od kašljanja, i vjerojatno sam od uzbuđenja i povraćala. I to je razlog zasto nisam baš najbolje odvezla drugu vožnju.

Bitno je da se samopuzdanje vraća, pa sam s te strane zadovoljna rezultatom, jer nije bilo lako. Sada nekoliko dana odmora, i nadam se da će se sve posložiti kako treba. I da se vraćam na mjesto koje po svojim kvalitetama i zaslužujem.''

Za skijašice sada u Svjetskom kupu slijedi postbožićni odlazak put austrijskog Semmeringa, gdje ih očekuju jedan veleslalom i jedan novi slalom.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:34.95
2. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 0.78
3. MAZE Tina (SLO) + 1.98
4. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 2.25
5. ZETTEL Kathrin (AUT) + 2.26
6. HOSP Nicole (AUT) + 2.46
7. SCHILD Bernadette (AUT) + 2.54
8. MOELGG Manuela (ITA) + 2.56
9. NOENS Nastasia (FRA) + 2.58
10. ZAHROBSKA Šarka (CZE) + 2.76
---
16. JELUŠIĆ Ana (CRO) + 3.68

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275055
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr