21.01.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Crni dani za Dynastar

Kriza prijeti poznatom francuskom proizvođaču skija.

Dynastar, poznati francuski proizvođač skija i dio Rossignol grupacije, u velikim je financijskim problemima. Zbog loše vođene proizvodnje, kako optužuje sindikat zaposlenih u tvrtci, otkaz prijeti više od polovici radnika u proizvodnom pogonu u Sallanchesu.

U skladištima stoji gomila neprodanih skija, više od trećine godišnje produkcije. Planovi štednje za početak predviđaju slanje radnika u tvornici na neplaćeni dopust tijekom polovice veljače i ožujka. Tvornica u Sallanchesu proizvodi skije za cijelu grupaciju otkad je Rossignol krajem prošle godine zatvorio svoja dva pogona u Voironu. Situacija nije sjajna, očekuje se smanjenje proizvodnih planova sa 800.000 pari skija na 650.000 pari za sljedeću sezonu.

Cijela Rossignol grupa se također nalazi u velikim financijskim problemima koji traju otkad ju je 2005. preuzeo Quiksilver. Nakon snijegom siromašne sezone 2006/07 gubici su se počeli ubrzano gomilati prisilivši Quiksilver da proda Rossignol prošle godine za samo desetinu cijene koju je platio pri kupnji. Novi je vlasnik Rossignol grupe koja uključuje i Dynastar, Lange i Look brandove tvrtka Chartreuse&Mont Blanc koja je pak u vlasništvu investicijske grupacije koja pod sobom ima i K2 i Völkl.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 50764
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr