18.01.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Federica Brignone - ime koja treba upamtiti

Mlada Talijanka koja je svrnula pozornost na sebe sjajnim predstavama u veleslalomu ove sezone razgovarala je za Skijanje.hr.

Federica Brignone je u Aspenu 28. studenog 2009. vozila svoju drugu utrku sezone, prve "prave" sezone u Svjetskom kupu. Svi su ostali iznenađeni kada je Talijanka na kraju tog veleslaloma osvojila treću poziciju. No, 19-godišnjakinja rođena u Milanu nije stala na tome, sljedeća je dva veleslaloma završila na četvrtom mjestu i odmah pokrenula medijsku "buru" u Italiji – može li do medalje u Vancouveru?

-.-Skijanje.hr-.-

"Moram priznati da nisam očekivala takve rezultate", kazala nam je između dvije veleslalomske vožnje u Mariboru. "Potajno sam se nadala, naravno, ali nije bilo realno takvo što očekivati. Pogotovo me iznenadio podij osvojen već u drugoj utrci sezone, bio je to početak kao iz snova."

Sjajni rezultati pretvorili su je u prvo ime među talijanskim veleslalomašicama. U poretku discipline u leđa joj gledaju starije i iskusnije Manuela Moelgg i osvajačica veleslalomskog globusa Denise Karbon.

"Iako tablica to pokazuje ne zanosim se time da sam bolja od Manuele ili Denise. One imaju puno više iskustva od mene i samo je pitanje trenutka kada će to pokazati na stazi. Drago mi je što imam mogućnost skijati uz njih, puno mi pomažu svojim savjetima na treninzima", kaže simpatična Talijanka koja dolazi iz skijaške obitelji. "Jabuka" nije pala daleko od stabla, mama Maria Rosa Quario je bila vrsna slalomašica koja je četiri puta pobijedila u Svjetskom kupu. Tata Daniele je također u skijaškom svijetu kao trener.

-.--.-brignone

Majka je olimpijski slalom 1984. u Sarajevu završila na sedmom mjestu. Kakva su Federicina očekivanja od Vancouvera?

"Ha, vidjet ćemo nakon veleslaloma u Cortini d'Ampezzo da li uopće idem u Kanadu! (smijeh) Nadam se da ću biti dio talijanske reprezentacije, a ako se to ostvari obećajem da ću jurišati na pobjedu u veleslalomu", zaključila je Federica Brignone.

Iako nije uspjela završiti drugu vožnju mariborskog veleslaloma, nema sumnje da se Federici smiješi lijepa skijaška karijera koja će trajati još dugo. Treba joj upamtiti ime.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 121653
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr