21.01.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić 

Kranjska Gora VSL (ž): Worley najbrža na Podkorenu

Tessi Worley pobjeda u veleslalomu voženom u Kranjskoj Gori ispred Federice Brignone i Viktorie Rebensburg.

Četvrti veleslalom sezone Svjetskog kupa za skijašice pripao je Tessi Worley. Francuska se skijašica danas najbolje snašla na Podkorenu, stazi na kojoj inače utrke voze skijaši. Tradicionalna mariborska "Zlatna lisica" prebačena je ove godine zbog nedostatka snijega u Kranjsku Goru, a promjena je godila Francuskinji koja je ovim ostvarila svoju šestu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

Worley je imala drugo vrijeme prve vožnje, a najbrža u "prvom poluvremenu" je bila Elisabeth Goergl. Austrijanka je, nažalost, u drugoj vožnji koja joj je obećavala borbu za podij, napravila grešku u donjem dijelu staze zbog čega je morala i odustati.

Drugo je mjesto tako pripalo 21-godišnjoj Federici Brignone kojoj je ovo već druga utrka zaredom da se penje na pobjednički podij. Treće je mjesto dohvatila Viktoria Rebensburg čime je zadržala vodeće mjesto u poretku veleslaloma. Njemica je za tri stotinke sekunde bila brža od Lindsey Vonn koja je završila na četvrtom mjestu. Tina Maze je od devete pozicije u prvoj vožnji napredovala do konačnog petog mjesta.

Sutra je u Kranjskoj Gori na rasporedu slalom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. WORLEY Tessa (FRA) 2:03.02
2. BRIGNONE Federica (ITA) +0.56
3. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.89
4. VONN Lindsey (USA) +0.92
5. MAZE Tina (SLO) +1.20
6. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +1.25
7. MARMOTTAN Anemone (FRA) +1.33
8. FENNINGER Anna (AUT) +1.35
9. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.63
10. POUTIAINEN Tanja (FIN) +1.83

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247274
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr