NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.03.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, VSL (ž): Rebensburg bez dileme

Viktoria Rebensburg pobjedom u posljednjoj utrci sezone potvrdila veleslalomski Globus.

Drugom vožnjom ženskog veleslaloma danas je u Schladmingu spušten zastor na sezonu 2011/12 FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju. U posljednjoj utrci sezone slavila je Viktoria Rebensburg, ujedno i osvajačica malog Globusa u veleslalomu.

Prije utrke je postojala mala rezultatska neizvjesnost oko veleslalomske pobjednice sezone budući da je Rebensburg imala prednost od "samo" 95 bodova pred Lindsey Vonn. No, Njemica je furiozno odskijala prvu vožnju postavivši najbolje vrijeme i davši do znanja čiji je Globus.

Lindsey Vonn je imala 16. vrijeme prve vožnje da bi u drugoj odmah na startu ostala bez jednog štapa. Hendikep je bio prevelik za Vonn da danas osvoji bodove koji bi je mogli "pogurati" preko granice od 2.000 osvojenih bodova u jednoj sezoni čime je rekord Hermanna Maiera ostao netaknut. Amerikanka tako osvaja svoj četvrti Veliki kristalni globus s 1.980 bodova.

Rebensburg je sedmim vremenom druge vožnje potvrdila veleslalomski primat i na današnjoj utrci i u sezoni. Na drugom mjestu je ostala Anna Fenninger, a treću stepenicu podija danas je zauzela Federica Brignone.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. REBENSBURG Viktoria (GER) 2:27.24
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.64
3. BRIGNONE Federica (ITA) +1.24
4. WORLEY Tessa (FRA) +1.55
5. MANCUSO Julia (AUT) +2.23
6. CURTONI Irene (ITA) +2.35
7. MARMOTTAN Anemone (FRA) +2.36
8. SCHILD Marlies (AUT) +2.39
9. KOEHLE Stefanie (AUT) +2.40
10. BREM Eva-Maria (AUT) +2.59

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 252998
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr