22.04.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Gorza uz hrvatski ski tim?

Donedavni slovenski skijaški reprezentativac u razmišljanjima što i kako dalje nakon što je saznao da u sustavu slovenskih alpskih reprezentacija za sezonu 2011/12. za njega više nema mjesta.

"U prvim trenutcima kada sam saznao da na mene više ne računaju, osjećao sam se poprilično loše. Našim brojnim natjecateljima uvijek se 'kroz prste' progledala poneka loša sezona koja im se dogodila, pa i na račun, ako baš hoćete, i mojih uspjeha. A evo, ja sam nakon prve lošije sezone izbačen van", izjavio je iskusni 30-godišnji Slovenac, koji ipak ne bi još rado završio svoj profesionalni skijaški put:

"U meni tek sada ima novoga motiva da ljudima iz Skijaškog saveza Slovenije dokažem koliko su pogriješili. No zaista tek moram vidjeti mogu li naći nekakav način za samostalno financiranje još barem jedne sezone. Pokušat ću se osloniti i na moje prijatelje iz SK Črna, želio bih i s Elana svakako natrag na Fischer", zaključuje Gorza i dodaje:

"Jedna od opcija, i to vrlo aktualnih za moj nastavak karijere, je da se pokušam pridružiti zajedničkim treninzima s hrvatskim ski timom. Važni bi mi bili treninzi s Ivicom i Natkom prvenstveno u brzim disciplinama. Vidjet ćemo koliko je to realno. Svi su ti dogovori još u povojima, ništa još nije konkretizirano".

Skijaš koji je u karijeri 12 puta ušao među najboljih 10 na utrkama Svjetskog kupa u superveleslalomu, veleslalomu i (super)kombinaciji, i koji je još na ZOI u Vancouveru u veleslalomu zauzeo 10. mjesto, svakako se čini zanimljivim mogućim trening-partnerom i iz hrvatskog kuta gledanja (posebno Natku čija je karijera sada i definitivno potpuno u slovenskim rukama uz glavnog trenera Petera Pena te servisera-pomoćnog trenera Žigu Rosinu, nap.a.). Sezona 2010/11. za Gorzu je bila, doduše, sezona razočaranja. Uz čitav niz odustajanja ili nekvalificiranja u druge veleslalomske vožnje te 19. mjesto superveleslaloma u Kitzbuehelu kao najbolji rezultat.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 459459
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr