NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.06.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Tina Maze: U napad na "ljudoždera"

Kako sami tvrde, intenzivnije nego ikada, Tina Maze i njen tim trenutno rade na tjelesnoj pripremi za novu sezonu. Sezonu u kojoj ne skrivaju velike ciljeve.

Veliki Kristalni globus ukupne pobjednice Svjetskog kupa zasigurno je najbitniji sportski cilj kojega u svojoj vrlo uspješnoj karijeri još želi dohvatiti prva dama slovenskog alpskog skijanja Tina Maze. A upravo ovih dana Tina sa svojim timom čini sve ne bi li skijašku sezonu 2012/13. dočekala u najboljem tjelesnom izdanju ikada. Jer put do vrhunca profesionalne skijaške karijere, kako to slikovito kaže 'spiritus movens' Tininog tima, Andrea Massi, realno vodi preko - "ljudoždera":

"Lindsey Vonn za mene je upravo to. U sportskom smislu - pravi "ljudožder". Nevjerojatna je! Još se dobro sjećam vremena najveće dominacije Janice Kostelić. I to je bilo zaista spektakularno. Ali Lindsey, nekako zaista imam osjećaj da je ona još bolja! Na trenutke gotovo nepobjediva. A naš je budući cilj samo jedan - pobijediti je. 

Ne moram stoga niti posebno isticati koliko će to biti teško. Iako duboko vjerujem da mi to možemo. Da Tina to može. Neka mi se samo smije tko god želi, smijali su mi se i prije nekoliko sezona kada sam tvrdio da će Tina postati svjetskom prvakinjom", s puno respekta ali i borbeno ističe Massi.

A što na to kaže Tina osobno:

"Stvari su poprilično jednostavne. Shvatila sam da moram postati gotovo savršenim skijaškim strojem kako bih u realnim okolnostima uspjela biti što bliže, ili bolja, od Lindsey Vonn pa i Marie Höfl-Riesch. E sada - to postići neće biti nimalo lako. Jer se između ostalog borim i protiv svojeg karaktera, protiv sebe kao osobe jer to nužno nisam ja. Iako sam trenutno na najboljem putu da upravo to postanem!"

Nakon detaljnih i iscrpljujućih pregovora, no ove godine zapravo ranije nego ikada, Tina Maze postigla je dogovor o zajedničkoj suradnji sa Skijaškim savezom Slovenije. Dogovor koji u iduće dvije sezone jasno definira sva prava i obveze s jedne strane matičnog Saveza prema Tini, no i s druge strane Tine i njene ekipe prema Savezu. Sasvim solidan uspjeh čini se prvenstveno direktorice Saveza Barbare Kürner-Čad u situaciji kada je Savez u nemalim problemima i svojevrsnoj upravljačkoj krizi nakon nedavne neopozive ostavke predsjednika Tomaža Lovše.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235290
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr