04.06.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Nova bura u Skijaškom savezu Slovenije

Veliki problemi u Skijaškom savezu Slovenije, koji već traju nekoliko sezona, i opet su dobili svoj neslavni nastavak.

Najnoviji potres u Skijaškom savezu Slovenije ostavka je koju je ponudio predsjednik Saveza Tomaž Lovše. Ostavka je poprilično direktno, čini se, povezana s neuspjehom Planice u dobivanju domaćinstva Svjetskog prvenstva u nordijskim disciplinama 2017. godine, budući da je i stigla izravno još iz Južne Koreje s tamošnjeg Kongresa FIS-a.

U glavnim ulogama novog sukoba su dugogodišnji (a i nadalje aktualni i jedini) slovenski član Vijeća FIS-a i trenutni predjednik Olimpijskog odbora Slovenije, Janez Kocijančič, i upravo već spomenuti Lovše. Kocijančič je za slovenske medije ovih dana progovorio o "neprimjerenom ponašanju" predsjednika Saveza, koji je u Koreji navodno otišao toliko daleko da se verbalno sukobljavao pa čak i prijetio nekim članovima Vijeća FIS-a uključujući navodno i Gianfranca Kaspera, predsjednika FIS-a osobno. Lovše to, naravno, demantira te Kocijančiča optužuje da optužbama protiv njega želi zamagliti svoj neuspjeh u zadatku lobiranja za Planicu.

Bilo kako bilo, čelni ljudi Skijaškog saveza Slovenije o novonastaloj situaciji raspravljati bi službeno trebali sutra. No što ovaj razvoj situacije znači za slovenske alpske skijaške reprezentacije pojasniti je za TV Sloveniju pokušao Vlado Makuc, strukovni vođa za alpske discipline u Skijaškom savezu Slovenije:

"Ostavka predsjednika Lovše ono je što smo si najmanje mogli poželjeti. Bilo je već o tome nekako potiho govora, pojavljivala su se i neka nezadovoljstva, no ipak smo se do posljednjeg nadali da do ovako nečega ipak neće doći.

Tomaž Lovše za slovensko alpsko skijanje nije bitan samo kao dužnosnik, već prvenstveno i kao financijer naših alpskih pogona. Još uvijek nemamo zatvoren proračun za nadolazeću sezonu i sada smo dodatno zabrinuti oko zatvaranja svih financijskih okvira".

I bez najnovije ostavke predsjednika Saveza, u Sloveniji je već bilo jasno da će od kompletnog dijela B, C i mlađih skijaških reprezentativaca Slovenije i ovoga ljeta morati biti zatraženo da iz svojeg džepa sufinanciraju svoju sezonu. S timom oko Tine Maze nakon svih bura navodno se došlo ipak sasvim blizu konačnog dogovora. No najnoviji problemi opet sve dovode u pitanje i ostat će na riješavanje, čini se, novom predsjedniku Saveza.

Tomaž Lovše, jedan od financijski moćnijih Slovenaca, na čelo Skijaškog saveza Slovenije došao je pred oko dvije godine s ciljem uvođenja reda u tadašnje nezahvalno financijsko i organizacijsko stanje u Savezu. No i razdoblje njegovog predsjedavanja obilježili su brojni burni događaji, uključujući i sukobe s timom oko Tine Maze koji su kulminirali predsjednikovim snažnim medijskim napadom na Tinu i njen tim netom uoči posljednjeg izdanja "Zlatne lisice". 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 258278
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr