13.05.2011.      

Autor: Matija Kralj 

SLO: Manjak eura, Maze prijeti krajem karijere!

Iako se s promjenama u vodstvu Saveza prošle godine činilo kako će sve krenuti na bolje, Skijaški savez Slovenije i nadalje se dovodi u tragikomične situacije po pitanju financiranja svojeg alpskog pogona.

Najnovija neugodna situacija dogodila se jučer, kada je Zbor za alpsko skijanje pri Skijaškom savezu Slovenije trebao potvrditi sastav stručnog vodstva i svih slovenskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2011/12. Taj prijedlog trebao bi donijeti brojne promjene u svim segmentima struke osim u muškom dijelu brzih disciplina te snažno pomlađivanje timova, no o njemu se, u konačnici, jučer nije imalo svrhe čak niti raspravljati.

Alpski zbor predvidio je, naime, novi program financijski 'težak' 2 100 000 eura, pišu danas slovenski mediji. A od strane Saveza za sada je za alpsko skijanje osigurano - 1 850 000 eura. Što je nedostatno za oko sveukupno točno 250 000 eura.

Najnovija situacija pokušat će biti riješena sada navodno do kraja svibnja, do kada će se pokušati pribaviti preostali dio sredstava. No trening-programi, sami natjecatelji, pa i planirani treneri do tada će se nalaziti u neizvjesnosti po pitanju svojih budućih statusa i ugovora.

Dodatno još ne treba niti ponavljati kako Tina Maze preko trenera, partnera i šefa svog tima Andree Massija još uvijek strpljivo i uporno od Skijaškog saveza Slovenije pokušava naplatiti zaostatke koje joj Savez navodno duguje još iz prošle sezone. I ne samo to - čelništvo slovenskog Saveza navodno razmišlja o ukidanju osobnih sponzora natjecatelja, kako bi Savez možda naplatio jedinstvenu reklamu jednog sponzora na skijaškim kacigama svih svojih reprezentativaca.

Tini Maze, koja još uvijek ima valjani i unosni ugovor s poznatom markom čokolade, i dio je njihovog 'ski girls' međunarodnog tima, ovakve informacije dodatno 'dižu kosu na glavi'. Sve do te mjere da se u svojem nanjnovijem blogu pita ima li smisla nastaviti s vrhunskim skijanjem u logističkim i organizacijskim uvjetima kakvi trenutno vladaju u slovenskom skijanju!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 490777
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr