20.02.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Goran Razić (GAP 2011.)

 

Grange uhvatio konstantu

Ivica Kostelić i Jean Baptiste Grange jedina su dva slalomaša koji su ove sezone uspjeli obilježiti svojevrsnu slalomsku dominaciju. I dok je Ivica Kostelić u Svjetskom skijaškom kupu nadomak malog Globusa, Grange je svjetski prvak.

Jean Baptiste Grange slalomski je prvak svijeta. U tome ga nije omelo niti katastrofalno stanje staze, a niti velika očekivanja francuske javnosti. Danas je ponovo bio odlučan. Kada netko pobijedi tri puta u Svjetskom kupu u sezoni, onda ima pravo računati i na medalju na Svjetskom prvenstvu:

"Jako sam sretan, no ne bih ja tako rekao.

Teško je biti u vrhu cijelo vrijeme, i teško je polagati pravo na medalju. No bio sam jako motiviran danas, iako su uvjeti na stazi bili loši. Bilo je teško i grbavo, no uspio sam
."

-.-Goran Razić-.-
Jens Byggmark, danas srebrni slalomaš, čovjek je kojeg su mnogi već otpisali. Slalomski "divljak" u Garmischu je pokazao kako je ponovo opasan i nepredvidiv.

"Jako sam sretan! Ovo mi je možda najljepši dan u životu!

Moram priznati da mi je ova medalja vrjednija od svih rezultata koje sam postigao 2007. Danas sam imao jako puno samopouzdanja, i ništa me nije moglo zaustaviti.

Mislim da sam imao najbolji osjećaj u nazad tri godine. Svo ovo vrijeme sam znao što mogu, no nije išlo. Znate, bila je velika borba zadnjih godina.

Ne znam što se sada promijenilo, no ponovo imam onaj stari osjećaj. Vjerujem kako je puno rada na tehnici pomoglo da ponovo mogu biti opasan u svim uvjetima
."

-.-Goran Razić-.-
Talijan Manfred Moelgg, standardni pripadnik slalomske prve jakosne skupine, uvijek je tu negdje. Danas je pak bio dovoljno brz da ugrabi svjetsku broncu. Osmjeh na licu nije krio:

"Jako sam zadovoljan s ovim plasmanom. Bronca je za mene velika!

Uvjeti su danas bili jako zahtjevni, i baš radi toga sam sretan da sam imao startni broj jedan. To mi je puno pomoglo.

Čestitam Grangeu, kojeg je danas bilo gotovo nemoguće sustići
."

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 709337
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr