NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.12.2013.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek, VSL (m) i Lake Louise, SG (ž) - najava utrka

Trodnevni program natjecanja, ali i ovosezonsku sjevernoameričku turneju FIS Svjetskog kupa, skijaši danas u Beaver Creeku (CO, USA) završavaju veleslalomom. Nakon dva spusta za skijašice je posljednje natjecanje superveleslalom Lake Louisea (CAN).

Veleslalom skijaša u Beaver Creeku svojim je dvjema vožnjama na rasporedu od 17:45 i 20:45 sati po srednjeeuropskom vremenu, i uz izravni TV prijenos na HTV 2. Austrijski trener Pülacher te trener Nijemaca Doppelhofer zaduženi su za postavke staze po vožnjama. A za sam start utrke prijavljeno je točno 70 skijaša iz 22 zemlje.

Najveći kandidati za pobjedu na utrci, Marcel Hirscher (AUT), Alexis Pinturault (FRA) te Ted Ligety (USA) u utrku će krenuti sa startnim brojevima 3, 5 odnosno 6. Ivica Kostelić niz stazu će, po prve ovosezonske bodove Beaver Creeka, sa startnim brojem 13.

Ted Ligety na današnjoj će utrci pokušati stići do svoje treće veleslalomske pobjede Beaver Creeka u nizu te četvrte pobjede u posljednjih pet nastupa na ovom za njega domaćem skijalištu. Marcel Hirscher na posljednje je dvije veleslalomske utrke Beaver Creeka bio prvi do njega, a 2011. godine na prvom od dva vožena veleslaloma Beaver Creeka jedini puta i brži.

Ivica Kostelić veleslalom Beaver Creeka prošle je godine završio na 13. poziciji. A najbolji mu je plasman 8. mjesto još iz 2008. godine.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

*Uslijed trenutnih vremenskih i snježnih uvjeta start utrke za sada je pomaknut na 18:15 sati.
---

Može li Maria Höfl-Riesch u Lake Louiseu nadmašiti svoj doseg iz 2010. godine, najzanimljivije je pitanje uoči ženskog Super G-a Lake Louisea. Te godina Njemica je, naime, kao i ove godine "spojila" obje spust pobjede. No Lindsey Vonn (USA) pobjedom na superveleslalomu pokvarila joj je i, nogometnim rječnikom rečeno, "hattrick".

Superveleslalom skijašica u Lake Louiseu krenuti bi trebao od 19:00 sati, uz postavku trenera Švicarki Platzera. A 58 skijašica iz 17 zemalja prijavljeno je ukupno za start na utrci. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240904
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr