NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Beaver Creek S (m) i Lake Louise S (ž) - najava utrka

Nakon promjene izvornog plana programa natjecanja skijaši bi danas u sklopu FIS Svjetskog kupa u Beaver Creeku (CO, USA) trebali odraditi spust. U istoj disciplini skijašice će snage odmjeriti u Lake Louiseu (CAN).

Utrka se vozi na svojevrsno "hibridnoj" kombinaciji "Raptor" i "Birds of Prey" staza (start na 3.440, cilj na 2.730 mnv, dužina staze 2.660 m), s početkom od 18:45 sati po srednjeeuropskom vremenu te uz izravni TV prijenos na HTV 2.

Za sami start utrke prijavljeno je 76 skijaša iz 20 zemalja. Ivica Kostelić i u ovu će utrku ući sa startnim brojem 31, Natko Zrnčić-Dim s brojem 59.

Spustevi Svjetskog kupa skijaša u Beaver Creeku su se, u svježije vrijeme, vozili redovito od 2002. do 2009. godine pa potom i proteklih dviju godina. Posljednji je pobjednik utrke Christof Innerhofer (ITA, startni broj 17), koji je prošle godine slavio na utrci ispred norveškog dvojca Aksel Lund Svindal - Kjetil Jansrud. A godinu ranije najbrži je bio Bode Miller (USA).

Na spustu Beaver Creeka Ivica Kostelić do sada je sakupio svega tri nastupa. 19. i 20. mjesto iz 2011. i 2012. najbolji su mu rezultati. 34. mjesto iz 2008. najbolji je plasman Natka Zrnčića-Dima na ovoj utrci do sada (6 nastupa).

Cjelovita startna lista utrke

---

Spust djevojaka u Lake Louiseu krenut će od 20:30 sati po srednjeeuropskom vremenu na "Men's Olympic/East Summit" stazi (2.490 - 1690 mnv, dužina staze 3.067 m). A za utrku svakako je najvažnija vijest da se na startnoj listi sa startnim brojem 18 nalazi i Lindsey Vonn (USA).

Upravo je Vonn i "najnevjerojatnija priča" spusta Lake Louisea. Uz pobjede na četiri od četiri posljednja spusta vožena ondje, te uz gotovo nevjerojatnih 11 (!) spustaških pobjeda u Lake Louiseu do sada u karijeri. Za utrku u kojoj se natjecanjima vraća nakon puknuća prednjeg križnog ligamenta desnog koljena sa SP-a u Schladmingu, i sada sa svježe napuknutim opet istim ligamentom te uz posebnu stabilizaciju za koljeno, Vonn je nastupila samo na prvom od dvaju treninga. Te na njemu odskijala 22. vrijeme.

Najbrže na treninzima bile su Carolina Ruiz Castillo (SPA) te Maria Höfl-Riesch (GER), također višestruka (trostruka) pobjednica utrke kroz karijeru.

Cjelovita startna lista utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 179090
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr