Skijanje.hr

16.07.2007.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj 

Hujara u Zagrebu: Sljemenu potvrda kvalitete

Zagrebačko Sljeme, uz niz ugodnih komplimenata izrečenih na konferenciji za medije koja je u poslijepodnevnim satima uslijedila, danas je posjetio Günter Hujara, glavni čovjek FIS Svjetskog kupa za skijaše.

Günteru Hujari ovo je bila druga posjeta Zagrebu i Sljemenu te ujedno i prva posjeta koja je uslijedila nakon što su Sljemenu, službenim odlukama FIS-a, u iduće tri godine osigurani kako ženski, tako i muški slalom FIS Svjetskog kupa.

Ugodno iznenađen svim promjenama koje su se na Sljemenu dogodile od njegova posljednjeg posjeta prije dvije godine, Hujara je i danas Sljeme, i njegov Crveni spust, još jednom označio sasvim dovoljno izazovnom destinacijom, svakako dostojnom da ugosti i najbolje skijaše svijeta.

Osvrnuo se i na sjajnu sinergiju poprilično velikog, a ujedno i glavnog grada jedne europske države, i skijališta te utrka FIS Svjetskog kupa odmah ponad njega, što za FIS promotivno uisitnu predstavlja i više nego poželjnu kombinaciju, a što su Zagreb i Sljeme uistinu u mogućnosti i ponuditi.

Uz komplimente zagrebačkim organizatorima, koji su, prema mišljenju Hujare, u posljednje tri godine, organizirajući slalome FIS Svjetskog kupa za skijašice, uistinu dokazali da im se može povjeriti sada i organizacijski zahtjev više, FIS-ov direktor istaknuo je kako je sada i FIS uspio ispuniti svoj dio obećanja te Zagrebu, u prvim slobodnim terminima u kalendaru, u konačnici i službeno osigurati organizaciju dvostrukog vrhunskog sportskog programa, barem u idućim trima sezonama.

Na izdanje "Snow Queen Trophy" ženske i muške slalomske utrke u veljači 2008. (15. i 17. veljače 2008., nap.a.) u svom istupu osvrnuo se i prvi čovjek organizacije utrka na Sljemenu, Vedran Pavlek, istaknuvši važnost termina koje je Sljeme u 2008. dobilo, a koji su u pravilu, u godinama kada se ta natjecanja organiziraju, rezervirani za FIS Svjetska prvenstva ili Zimske olimpijske igre.

Kombinacija ženske noćne slalomske utrke u petak (15. veljače) i muške dnevne slalomske utrke u nedjelju (17. veljače) utrkama bi, budući da obuhvaća vikend, svakako trebala donijeti i u posjeti, prema mišljenju Pavleka, onu novu "dimneziju više".

A da tome uistinu i bude tako, organizatori će se potruditi nastavkom dobre prakse organiziranja jednog velikog međunarodnog koncerta nakon izvlačenja startnih brojeva, ovoga puta za mušku utrku, iznova mogućnošću praćenja utrka uživo na centralnom zagrebačkom trgu, ali i organizacijom paralelne veleslalomske utrke legendi skijaškog sporta.

Ta utrka uslijediti bi trebala u nedjelju, 17. veljače, od 17 h, a cilj je okupiti 16 velikih imena svjetskog skijanja, među kojima bi se naći mogli i Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer, Michaela Dorfmeister, Janica Kostelić te još pokoje slavno ime iz povijesti skijanja.

"Zagreb's Ski Legends" utrka, kako bi se natjecanje trebalo zvati, bit će ujedno, što je svakako također iznimno važno i pohvalno, organizirana u humanitarne svrhe, budući da će se sve zvijezde svojih honorara za nastup odreći, naime, u korist Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Svoju daljnju kvalitetnu podršku projektu FIS Svjetskog kupa na Sljemenu svojom su današnjom posjetom i dolaskom na konferenciju za medije jasno iskazali i čelni ljudi grada Zagreba, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem, predsjednikom Podružnice zagrebačkog holdinga za upravljanje sportskim objektima, Josipom Čorkom, te ispred grada glavnom osobom zaduženom za pripremu skijaških staza na Sljemenu, Dragutinom Žiljkom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6562416
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr