NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.10.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Hujara Vonn: "Žrtvuj potencijalnih 300, 400 bodova i - načelno može!"

Günter Hujara u prvoj reakciji na zamolbu Lindsey Vonn za nastupom na muškom spustu Svjetskog kupa u kanadskom Lake Louiseu.

"Prvo da razjasnimo jednu stvar - Vijeće FIS-a načelno je otvoreno za mogućnost nastupa Lindsey Vonn s muškarcima u Lake Louiseu. No odluči li se Lindsey za taj nastup, ona tada neće moći sudjelovati na dvama spustevima i superveleslalomu skijašica na istom skijalištu tjedan kasnije!

Nastup sa skijašima Lindsey bi dao nepravednu prednost treniranja i nastupa na stazi već tjedan dana ranije u odnosu na ostale skijašice. Pravila su tu jasna. Uz to - nastupi li Lindsey sa skijašima u Lake Louiseu - ona ne samo da će propustiti mogućnost osvajanja možebitno vrlo bitnih bodova u brzim disciplinama u Lake Louiseu, već će morati propustiti i obje domaće utrke u Aspenu, koje su kod skijašica na rasporedu u istim terminima. Poprilično me zanima što Američki ski i snowboard savez ima za reći na ovakvu mogućnost", jasan je njemački direktor FIS Svjetskog kupa skijaša, koji još i dodaje:

"Ne sviđa mi se niti način na koji je ova zamolba uopće upućena FIS-u (direktno osobno pismo Lindsey Vonn, nap.a.). Procedura je jasna - niti jedan natjecatelj samostalno ne može zatražiti za sebe iznimni nastup na bilo kojem natjecanju Svjetskog kupa. Već to za njega, ili nju, obavezno mora odraditi matični skijaški savez.

Mi smo spremni o ovom pitanju odluku donijeti u prvoj polovini studenog. No zahtjev mora formalno stići od Američkog ski i snowboard saveza. Mi za sada od njih još nemamo ništa službeno. Tako da za nas zahtjev Lindsey Vonn u ovom trenutku još formalno - niti ne postoji."

Iz Američkog ski i snowboard saveza kratko su za sada poručili - da po ovom pitanju još ništa nisu odlučili. Sama Lindsey Vonn u razgovoru za New York Times tijekom vikenda jasno je poručila da njen nastup sa spustašima u Lake Louiseu ne dolazi u obzir ukoliko će joj on onemogućiti skijanje sa skijašicama tjedan kasnije. Tako da će cijela inicijativa Vonn, kako sada stvari stoje, ipak očekivano ostati na razini priče za medije i marketinškog poteza dodatne samopromocije trenutno neupitno najbolje skijašice svijeta.    

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 09. listopada 2012.   14:47h

    Član od:
    13.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    meni osobno ovo Hujarino objašnjenje pije vodu. Ukoliko želi voziti može, ali tako da ne može nakon toga za tjedan dana ponovo na tu stazu. A isto tako neka žrtvuje ono što se događa u tom vremenu...
  • Objavljeno: 09. listopada 2012.   14:29h

    Član od:
    16.03.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, zagreb

    Kakvo preseravanje. Šta je slijedeće?

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 393701
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr