14.03.2007.      

Autor: Matija Kralj 

Hujara za ukidanje super G-a!

Direktor FIS Svjetskog kupa za skijaše Guenther Hujara namjerava predložiti ukidanje superveleslaloma kao pojedinačne discipline!

"Za slijedeći proljetni sastanak FIS-a u slovenskom Portorožu pripremit ću prijedlog da se od sezone 2008/09. superveleslalom počne održavati samo kao sastavni dio superkombinacije, a ne više kao pojedinačno natjecanje. Glavne ljude svih reprezentacija o ovoj sam svojoj inicijativi izvijestio u norveškom Kvitfjellu, a glavni cilj inicijative smanjenje je sveukupnog broja utrka i opterećenja za skijaše u jednoj sezoni", riječi su Guenthera Hujare izrečene ovih dana u Lenzerheideu.

Superveleslalom se kao disciplina u FIS Svjetskom kupu vozi od 80-ih godina prošlog stoljeća, kada ga je FIS uveo s ciljem proširivanja mogućnosti natjecanja u brzim disciplinama.

Prve reakcije skijašica i skijaša, specijalista za brze discipline, na ovakvu najavu Hujare za sada su očekivano negativne. Protiv ukidanja superveleslaloma kao pojedinačne discipline već su se promptno izjasnili Švicarac Didier Cuche, dugogodišnji takozvani "Mister Super G" Hermann Maier, ali i njegova austrijska sunarodnjakinja Renate Götschl, koja je čak izjavila kako odmah može prestati sa skijanjem, ukoliko se super G ukine.

No i administrativno gledano, svaka odluka FIS-a vezana uz ukidanje super G-a kao pojedinačne discipline mogla bi kratkoročno predstavljati poveći problem, budući da je super G kao pojedinačna disciplina već uvršten kako u program FIS Svjetskih prvenstava 2009. i 2011. godine, tako i u program Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299894
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr