04.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Beaver Creek VSL (m): Hirscher bolji od Ligetyja

Marcel Hirscher pobijedio u drugom veleslalomu sezone. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim bez bodova.

Sve je "mirisalo" na još jednu pobjedu Teda Ligetyja (dolje) i ponavljanje prošle sezone kada je zaredao s tri veleslalomske pobjede na otvaranju. Amerikanac je imao najbolje vrijeme prve vožnje i gromku podršku domaće publike, ali tek ga je jedna sitna greška pri dnu staze u drugoj vožnji stajala trijumfa. Ostao je Ligety tako 16 stotinki sekunde iza Marcela Hirschera (naslovna), pobjednika današnje utrke u Beaver Creeku.

Austrijanac je pružio odličnu predstavu, u prvoj vožnji ostvario najbolje vrijeme poslije Ligetyja, a u drugoj odlučno napao na stazi na kojoj su se izmijenjivali različiti uvjeti snježne podloge. Ovo mu je četvrta pobjeda u Svjetskom kupu. Na podij se po prvi put popeo Fritz Dopfer, a iza njega su uslijedila dobro poznata veleslalomaška imena koja redovito zauzimaju "top 10" plasmane.

-.--.-ligety

Nastavlja se "sušno" razdoblje Ivice Kostelića. Ukupni pobjednik prošlosezonskog Svjetskog kupa zasigurno nije očekivao da će iz današnjeg veleslaloma izaći bez ijednog boda, no to se dogodilo. Prva vožnja nije izgledala loše, no nedostajalo je agresivnosti koja je izdvojila prvu tridesetoricu od ostalih natjecatelja. Zaostatak za vodećim Ligetyjem je iznosio preko dvije sekunde što je za Kostelića značilo izostanak iz druge vožnje i nulu u rubrici bodova. Po istom scenariju je bez druge vožnje ostao i drugi hrvatski predstavnik na utrci Natko Zrnčić-Dim.

Skijaši ostaju u Beaver Creeku budući da su utrke u Val d'Isereu premještene u Sjevernu Ameriku zbog nedostatka snijega u Europi. U utorak je na rasporedu treći veleslalom sezone.

Konačan poredak prvih 10 skijaša:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 2:38.45
2. LIGETY Ted (USA) +0.16
3. DOPFER Fritz (GER) +0.62
4. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.12
5. SANDELL Marcus (FIN) +1.31
6. RICHARD Cyprien (FRA) +1.32
7. SCHOERGHOFFER Philipp (AUT) +1.36
8. JANKA Carlo (SUI) +1.56
9. PINTURAULT Alexis (FRA) +1.59
9. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +1.59
...
39. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.37 - plasman nakon 1. vožnje
51. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +4.05 - plasman nakon 1. vožnje

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219318
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr