Skijanje.hr

18.12.2008.      

Autor: Matija Kralj 

Innsbruck prvi domaćin ZOI mladih

Austrijski Innsbruck odabran je za prvog domaćina Zimskih olimpijskih igara mladih 2012. godine.

Raspored natjecanja bit će baziran na sedam sportova uključenih i u program Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010. godine (biatlon, bob, curling, hokej na ledu, sanjkanje, klizanje, skijanje).

Broj disciplina unutar ovih sportova, baš kao i broj sudionika, u određenoj će mjeri iz razloga smanjenja financijskih troškova biti limitiran. A ideja uvođenja Zimskih, baš kao i Ljetnih olimpijskih igara mladih širenje je olimpijskog duha već među mladima te svojevrsna priprema mladih za buduće izazove na seniorskim Olimpijskim igrama koje su u budućnosti pred njima.

Zimske olimpijske igre mladih, podsjetimo još, održavat će se u godini seniorskih Ljetnih olimpijskih igara. Isto vrijedi i u obrnutom smjeru. A domaćin prvih Ljetnih olimpijskih igara mladih 2010. godine bit će Singapur.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3972909
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr