08.12.2011.      

Autor: Goran Razić 

Ivica Kostelić - "FIS voli led, ali ljepše je skijat' po snijegu"

Tako je glasio jedan od prvih Ivičinih komentara nakon prve ovosezonske pobjede u Beaver Creeku. Ivica je još jednom pokazao svoju moć i znanje, a demonstriranom tehnikom ponovo je prikazao kako mu u Svjetskom kupu slalomski trenutno nema ravnog.

"Staza je bila dobra. Iako ljudi iz FIS-a preferiraju led, radi opasnosti od ozljeda ipak je bolje skijat' po snijegu", znakovito je naglasio Ivica nakon pobjede te dodao kako se ponovno američki snijeg pokazao u potpuno drugačijem svjetlu od onog u Europi.

"Snijeg je potpuno drugačiji, i skija se ne ponaša svaki puta onako kako bi želio te je potrebno imati dosta osjećaja", prokomentirao je Ivica uvjete na stazi, a time je ujedno dao i najbolje objašnjenje za današnje vrlo zanimljive rezultate konkurenata. 

Američka turneja završena je fenomenalnim uspjehom. Sa 170 bodova na kontu te sa 164 boda manje od trenutno vodećeg u ukupnom poretku, Aksela Lunda Svindala. No za zbrajanje je još ionako malo prerano. Pogledi su usmjereni na budućnost. 

"Ispred nas je ponovo Europa i Val Gardena. Ta Val Gardena je svojevrsna 'crna rupa' za nas, no imat ćemo prilike testirati neke nove materijale za brze discipline od Fischera te se nadamo da bi mogli osvojiti par bodova. To bi bilo odlično, jer velika očekivanja od Val Gardene ne možemo imati", nedvosmislen je bio komentar Ivice na predstojeće utrke. 

Nakon toga se nastavlja ubitačan ritam. Odmah je na rasporedu Alta Badia i tehničke discipline. Ponovo je na rasporedu slalom na Gran Risi. "Tada je na rasporedu još jedan tjedan sličan ovome. Vrlo naporan, s praktički jednim danom odmora u tjednu utrka". 

Naporan ritam Ivici je svakodnevica. Iako vozi gotovo sve utrke u Svjetskom kupu, treninzi se ne preskaču. I dok drugi nakon toliko utrka na američkom tlu više niti ne pomišljaju gledati stazu Birds of Prey, a kamoli trenirati na njoj, Ivica Kostelić će već sutra, netom nakon pobjede, na njoj odraditi trening. To je ono što ga razlikuje od ostalih. 

"Da, odradit ću trening sutra. Drago mi je. Mislim da sam danas vratio ovoj stazi za sva ona slomljena srca od ranije", s osmijehom je završio Ivica. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 09. prosinca 2011.   13:52h

    Član od:
    10.09.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Kakav kralj, nema mu ravnoga!!!

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 133940
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr