25.01.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: Goran Razić, Mitja Š. Bricelj

 

Svindal najavio odličan vikend u Kitzbühelu

Aksel Lund Svindal stigao je do svoje 9. pobjede u superveleslalomu te 3. ove sezone. Zadovoljstvo nije krio, ali zadrška je ostala. Ipak je pred skijašima dug vikend i treba zadržati koncentraciju.

Mirnoća, brzina i iskustvo. Sve je to pokazao leteći Norvežanin na današnjem Super G-ju. No letjeti stazom je jedno, a letjeti u željama je drugo. Svindal po tom pitanju stoji čvrsto na zemlji. 

"Nadam se da ova pobjeda označava početak jednog lijepog vikenda, ali isto tako sam svjestan da ova pobjeda ništa ne garantira za predstojeće nastupe", realan je bio Norvežanin.

"Sutra će biti vrlo napeto i ovo mi daje veliko samopouzdanje za sutra", apostrofirao je Svindal te se osvrnuo na mirnoću kojom je danas odisao; "Ako zadržim ovakvu mirnoću vjerujem u sutrašnji dobar nastup, no isto tako teško je biti miran kad si svjestan po kojoj stazi voziš. Ovo je zaista nešto posebno". Vratio se još malo i na današnju utrku, kaže "vozio sam pametnu utrku, a u donjem dijelu nisam puno riskirao te sam čuvao brzinu koju sam ranije stekao". 

Drugo mjesto osvojio je domaći 'pulen', 22-ogodišnji Matthias Mayer. Austrijancu je ovo prvi podij u karijeri i sigurni smo kako će ga pamtiti cijeli život. Ipak je ovo Kitzbühel. "Izrazito sam uzbuđen. Ne znam što bih rekao. Ovo je bila odlična vožnja za mene. Mislim da sam Hausbergkante odvezao odlično, no ne baš kao Aksel", prokomentirao je današnji drugoplasirani te dodao: "Do jučer sam utrke gledao na TV-u i navijao za svoje favorite, a danas sam ovdje. Jako sam sretan". 

-.-Goran Razić-.- 

Treće mjesto uhvatio je talijanski 'terminator', Christof Innerhofer. "Zadovoljan sam. Imao sam jako dobro vrijeme na prolazu i osjetio sam da sam brz.

Moglo je završiti i bolje, no moglo je i gore. Velika je stvar ovdje odvesti dobru utrku
", jasan je bio Innerhofer. 

-.-Goran Razić-.-

Naš Ivica Kostelić odvezao je solidnu utrku te je sa startnim brojem 31 doskijao do 24. mjesta i novih 7 bodova. S gornjim dijelom staze Ivica je bio zadovoljan no za donji nije bilo puno gasa:
"Bila je dobra vožnja, ali sam tu dolje odvezao "papački". Previše sam "zategnuo" ulazak u traverzu i izgubio svu brzinu.

Mislim da sam si napravio veći problem u glavi nego što stvarno jest, tako da sam zadovoljan vožnjom sve do Hausbergkantea. U svakom slučaju ovo je dobar trening za sutra, ali i dobra lekcija
", kritičan je bio Kostelić. No osim vožnje prokomentirao nam je i natpise dobrodošlice koji nas okružuju vrišteći s tribina. Naime, organizator je osim na njemačkom, engleskom, talijanskom, francuskom ili ruskom stavio i natpis na hrvatskom. Ivica ima samo jedno objašnjenje:

"To nam je dala naša borba! Haha, šalim se, no lijepo ih je vidjeti".  

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256051
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr