18.12.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Ivica Kostelić - veselje i gorčina ruku pod ruku

I nakon sedam održanih tehničkih disciplina Svjetskog kupa ove sezone lice najboljeg hrvatskog skijaša ne smiješi se fotografima s postolja rezerviranog za trojicu najboljih skijaša.

Svoje dojmove s utrke slaloma u Madonni di Campiglio Ivica nam je prenio nakon svoje druge vožnje.

"Bilo je "sklisko". Prvi 'lauf' odvezao sam ispod nivoa, dok je drugi bio u redu. Koljeno je bilo dobro, najbolje od Val d'Iserea do sada, ali ako i dalje staze budu ovako zaleđene ne sluti na dobro. Večeras su svi imali problema s 'gripom' na stazi."

O daljnjim planovima saznali smo slijedeće:

"Vraćamo se doma. Narednih nekoliko dana trenirat ćemo na Sljemenu, a nakon Božića odlazimo u Innerkrems usmjereni prema noćnom slalomu u Münchenu. Završni dio treninga prije Snježne kraljice odradit ćemo u Innerkremsu."
 
"Protekla sezona nam je donijela nešto veselja zbog osvojenog malog Kristalnog globusa u kombinaciji te gorčinu zbog ozljede i izgubljene borbe za veliki Kristalni globus. Nadam se da će biti bolje u nastavku sezone", rezimirao je Ivica.

Slast druge vožnje niti večeras nije iskusio naš drugi predstavnik, Dalibor Šamšal.

-.-Goran Razić-.-

"Imao sam veću grešku prije prvog prolaznog vremena, što me koštalo sigurno poprilično vremena na ovako zatvoreno postavljenoj i ledenoj stazi.

Gotovo sam stao i bez brzine ušao u luk. Što se tiče mojih očekivanja - nadam se prvenstveno dobrome skijanju. U Val d' Isereu stotinke sekunde odlučivale su o mom ulasku u drugu vožnju. Do Božića me očekuje nastup u Europa Cupu i možda još neka utrka. Nakon toga slijede treninzi na Sljemenu, te potom u Inerkremsu.

Iskoristio bih priliku da pozdravim čitatelje magazina Skijanje.hr i sve vas iz redakcije koji nas pratite na natjecanjima."

Na kraju utrke uspjeli smo razgovarati s drugoplasiranim s današnje utrke. Nijemac Felix Neureuther izjavio je za Skijanje.hr slijedeće:

"Uvjeti za skijanje večeras su ovdje bili teški, preciznije, to su bili ledeni, izazovni uvjeti. Međutim - najbolji smo skijaši svijeta navikli na takve okolnosti.

Zadovoljan sam svojim vožnjama. Skijao sam pametno i čisto. Ako uzmem u obzir da sam imao tešku ozljedu koja me odvojila od treninga dobra dva mjeseca nalazim se u odličnoj situaciji, jer forma je izvrsna. Novu godinu ne slavim jer nastupam na paralelnom slalomu u Münchenu. Vjerujem da se slavlje sprema nakon te utrke."

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223063
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr