22.04.2005.      

Autor: Goran RazićIzvor: Novi List Photo: www.platak.hr 

“Jadranski slalom” – spas za Platak

Jučer je na Platku predstavljen veliki projekt Hrvatskog skijaškog saveza, a koji za cilj ima organizaciju FIS utrke na Platku, te neophodno financijsko ulaganje.

Mali dom na Platku jučer je udomio velika imena, kako regionalnog, tako i hrvatskog skijanja u cjelini. Skupina na čelu sa Vedranom Pavlekom - direktorom alpske skijaške reprezentacije, Renom Fleissom - voditeljem utrke na Sljemenu te predstavnicima gradske vlasti, SK Rijeka, zajedno sa koncesionarom i direktorom skijaških žičara Platak, Daliborom Mladenovićem, podijelila je mišljenje kako je nužno ulaganje u Platak te kako je neophodno iskoristiti veliki potencijal koje to skijalište ima.

Obnova skijališta te prateće infrastrukture, imala bi za zadatak popularizaciju ovog sporta i osjetnije poboljšanje skijaških uvjeta na riječkom skijalištu. Skup su obilježile ambiciozne riječi Vedrana Pavleka, koji je izrazio želju za uređenjem tri najveća hrvatska skijaška centra te dovođenje istih na višu razinu, posebno apostrofirajući kako je Sljeme već tu gdje mu je mjesto, a Bjelolasica i Platak se pod hitno tamo trebaju dovesti. Osim spomenutog, bilo je i riječi o organizaciji FIS utrka, utrke za Europski kup, te utrke za Svjetski kup, čiju mogućnost Pavlek nikako ne isključuje (!).

Naravno, niti ovom prilikom nije propušteno naglasiti, dobro nam poznate, planove oko izgradnje poligona za najmlađe, trening centra, te izgradnje kvalitetnog turističkog odredišta.

Uz sve izrečeno, iskorištena je prilika kako bi delegacija obišla skijalište te na licu mjesta procijenila stanje staza te popratne infrastrukture.

Poseban zaključak mislimo da nije potrebno davati, osim da smo uvijek pozdravljali i uvijek ćemo pozdravljati ovakve inicijative, no koliko je sve to izvedivo u realnom vremenu, računajući na sve okolnosti, tek nam predstoji vidjeti. No jedno je sigurno, ideja i planova barem nikada ne nedostaje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 9104236
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr