NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Kranjska Gora VSL (m): Dobitnici Pinturault, Hirscher i - Filip Zubčić

Alexis Pinturault (FRA) stigao je do pobjede, Marcel Hirscher (AUT) drugim je mjestom osigurao mali Globus, Filip Zubčić 20. mjestom osigurao je nastup na veleslalomu završnice u Meribelu (FRA) na pretposljednjem veleslalomu sezone u Kranjskoj Gori (SLO).

Filip Zubčić okrunio je odličnu veleslalomsku sezonu i plasmanom u Meribel! Nakon prve vožnje 27., Filip je odlično iskoristio činjenicu da je u drugu vožnju mogao krenuti četvrti. Postavio je u konačnici 15. vrijeme druge vožnje, a utrku završio 20., uz 3.77 sek. zaostatka za pobjednikom Alexisom Pinturaultom.

Ovakav rasplet utrke Filipu Zubčiću donio je novih 11 bodova. I omogućio zadržavanje posljednje, 25. pozicije koja vodi i na završni veleslalom Meribela. Filip trenutno ima 56 bodova. A 26. u poretku veleslaloma Samu Torstija (FIN) nadmašio je za 10, 27. Andre Myhrera (SWE) za 13 bodova.

"Ova sezona ide perfektno, i plasman na završnicu Svjetskog kupa svakako je za mene doseg iznad svih očekivanja. Teško je moglo bolje, i jako smo zadovoljni svi u timu. Pet puta bodovi, još i 16. mjesto veleslaloma na Svjetskom prvenstvu - puno razloga da svi budemo presretni.

U prvoj vožnji nisam danas uhvatio pravi osjećaj od prvih vrata, i dogodila se velika pogreška u prvom segmentu staze. Ona me koštala jako puno, jer dok su ostali dečki tu imali dvadeset, trideset, ja sam imao devedeset stotinki zaostatka. No nekako sam uspio ostati miran, riskirao sam, i isplatilo se na kraju", izjavio je nakon utrke Filip.

-.-Goran Razić-.-

U Kranjskoj Gori je i teoretski riješeno pitanje ovosezonskog veleslalom pobjednika Svjetskog kupa. Marcel Hirscher drugim je mjestom utrke sada na nenadoknadivih 185 bodova prednosti u odnosu na drugog. Nakon današnje pobjede, devete u Svjetskom kupu, to je Alexis Pinturault, dok je Ted Ligety (danas četvrti) potisnut na treće mjesto.

Mali Kristalni globus u veleslalomu za Marcela Hirschera drugi je u nizu te treći u posljednje četiri godine.

Pobjedničko vrijeme utrke danas je iznosilo 2:19.78. 68 odnosno 93 stotinke zaostatka bili su zaostaci drugoplasiranog i trećeplasiranog, danas Thomasa Fanare (FRA).

Sutra se u Kranjskoj Gori vozi još i slalom.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 2:19.78
2. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.68
3. FANARA Thomas (FRA) +0.93
4. LIGETY Ted (USA) +1.88
5. NEUREUTHER Felix (GER) +1.98
6. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +2.01
7. NANI Roberto (ITA) +2.16
8. CAVIEZEL Gino (SUI) +2.45
9. SCHÖRGHOFER Philipp (AUT) +2.50
10. SIMONCELLI Davide (ITA) +2.79
...
20. ZUBČIĆ Filip (CRO) +3.77

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 302396
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr