20.11.2013.      

Autor: Goran Razić 

Kronplatz - topovi idu na maksimum

Ciklona koja je donijela mnoge probleme u nekim dijelovima Italije u Alpama donosi snijeg. Glavnina oborina tek će zahvatiti mnoge predjele, a u Hrvatskoj bi se početkom sljedećeg tjedna moglo prvi puta značajnije zabijeliti.

Već smo pisali o prvim otvaranjima ‘neglečerskih’ skijališta u Austriji. Tako je već u ovom trenutku moguće skijati u Obertauernu koji nudi dvije otvorene sjedežnice i jednu gondolu. U Obertauernu je trenutno oko 45 cm snijega što je i više nego dovoljno za službeni start sezone planiran za posljednji vikend studenog. 

Osim Obertauerna u za sada još uvijek skromnom radu je i Turracher Höhe s dostupnom samo jednom žičarom i s oko 40 cm snijega na stazi. Tu je i Planai ponad Schladminga koji nudi 2 sjedežnice, a na stazama je oko 30 cm snijega. 

U Italiji je također vrlo živo. Skijališta iz sistema Dolomiti Superski se užurbano pripremaju za start sezone, a već sada je u funkciji i prva vučnica izvan nekog od trenutno aktivnih talijanskih glečera. Riječ je o vučnici na prijevoju Passo Monte Croce gdje trenutno ima oko 65 cm snijega i već je sada moguće skijanje. 

Prema danas dobivenim informacijama s Kronplatza, otvaranje sezone se očekuje sukladno planovima: “Već 31.10. smo krenuli s izradom umjetnog snijega. Posljednjih dana bilježimo snježne padaline, a temperature su od sinoć krenule dublje u minuse. Vjerujemo kako ćemo i narednih dana imati dobro vrijeme te da ćemo biti u mogućnosti pojačati rad topova. Planirano otvaranje sezone, po svemu sudeći, ne bi smjelo doći u pitanje”, rekao je za Skijanje.hr Artur Costabiei, voditelj promocije i PR-a Kronplatza. 

U Hrvatskoj još uvijek većinom pada kiša, a značajniji pad temperature očekuje se krajem vikenda i početkom sljedećeg tjedna. Pripremite zimsku opremu, izvadite lance iz podruma te naoštrite rubnike. Zima je pred vratima. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260882
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr