18.10.2005.      

Autor: Goran VukelićPhoto: www.kronplatz.org 

Kronplatz se spaja s Alta Badijom!

Sezona 2005/06 nije ni započela, a sistem 12 talijanskih skijališta Dolomiti Superski već najavljuje planove za sezonu 2006/07.

Iz omiljenog hrvatskog skijališta, Kronplatza, stižu bombastične najave sezone 2006/07. Sudeći prema njima, za nešto više od godinu dana bit će ostvarena skijaška veza između Kronplatza i Alta Badije, skijališta na samoj Sella Rondi.

Planira se izgradnja nove gondole "Picolin" na jugozapadnoj padini Piz de Plaiesa. Gondola koja će kretati iz mjesta Picolin bit će dugačka 1.500 m sa visinskom razlikom od 500 m i prevozit će 2.400 skijaša na sat. U podnožju će biti izgrađeno moderno parkiralište, sa info centrom, ski servisom i depoom te restoranom.

Ispod gondole spuštat će se 2 km duga crvena staza Ancona sa visinskom razlikom od 500 m. Jednom kad se spustite ovom stazom u Picolin čekat će vas ski bus s polascima od svakih 15 min prema Alta Badiji. Sudeći prema vlastitom iskustvu, putovanje busom ne bi trebalo premašiti 20-ak min ovisno o krajnjem cilju u Alta Badiji. Prošle smo sezone već svjedočili proširivanju i uređenju uske ceste koja je spajala ove dvije doline. Sada je to brža, modernija i sigurnija prometnica sa planiranih nekoliko tunela na svojoj trasi.

Ovo je prvi korak prema povezivanju Kronplatza sa centrom Dolomita. Iako sam Kronplatz broji 90 km staza bilo je evidentno da će se sve veći broj skijaša na njegovim padinama morati negdje preusmjeriti. Povezivanje sa prvim velikim ski centrom, Alta Badijom (130 km staza), logičan je potez kojim će profitirati svi kojima ponestane izazova na stazama Kronplatza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 289809
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr