NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Lenzerheide S (ž): Pobjeda Gut, težak pad Höfl-Riesch

Pobjeda Lare Gut (SUI) i, čini se, pad s teškim posljedicama Marie Höfl-Riesch (GER) obilježili su završni spust sezone u Lenzerheideu.

Sudeći prema prvim dojmovima, no još, doduše, bez službene potvrde, priča o velikom Kristalnom globusu kod skijašica završena je na današnjoj utrci spusta. Stravično glasni krici Marie Höfl-Riesch po padu u središnjem dijelu "Silvano Beltrametti" staze i odlaska u punoj brzini u ogradu ukazuju, naime, na neku vrstu teške ozljede (sumnja na težu ozljedu nadlaktice i ramena, nap.a.). I nekako se čini da je to za Njemicu kraj sezone, možda čak i karijere budući da je ona o istom i neovisno o raspletu Lenzerheidea, ionako već dobrano promišljala...

Mali Kristalni globus u spustu po prvi je puta u karijeri u njenim rukama, a da će tome biti tako bilo je jasno nakon što je Anna Fenninger (AUT) sa startnim brojem 19 stigla isprva u cilju do petog, a potom na utrci i do konačnog šestog mjesta poretka. Sjajnu vožnju u oproštajnom nastupu u Svjetskom kupu domaćim navijačima u Lenzerheideu ponudila je, isprva, inače Fränzi Aufdenblatten (SUI) još sa startnim brojem 2. Vrijeme u cilju 1:32.88 - pokazat će se kasnije dostatno za zaključenje karijere plasmanom na treće mjesto pobjedničkog podija.

Od Aufdenblatten u konačnici brže samo Lara Gut (SUI) s pobjedničkim vremenom 1:32.31 te sjajna Elisabeth Görgl (AUT) uz svega 0.05 sek. zaostatka za Gut.

Potpunu švicarsko-austrijsku dominaciju na utrci četvrtim i petim mjestom potvrdile su još i Fabienne Suter (SUI) te Andrea Fischbacher (AUT). Jedine u 'top 10' danas van švicarske i austrijske ekipe Daniela Merighetti (ITA) na 8. i Julia Mancuso (USA) na 10. poziciji.

I za kraj, kao mini-zanimljivost - jedinstvena prigoda da se usporede rezultati muškog i ženskog spusta na potpuno istoj stazi s potpuno istom postavkom vratiju kaže da bi Lara Gut svojim današnjim nastupom na muškoj utrci iza sebe uspjela - ostaviti dvojicu i plasirati se na 18. poziciju njihove utrke.

Završni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. GUT Lara (SUI) 1:32.31
2. GÖRGL Elisabeth (AUT) +0.05
3. AUFDENBLATTEN Fränzi (SUI) +0.57
4. SUTER Fabienne (SUI) +0.84
5. FISCHBACHER Andrea (AUT) +0.96
6. FENNINGER Anna (AUT) +1.07
7. SCHMIDHOFER Nicole (AUT) +1.10
8. MERIGHETTI Daniela (ITA) +1.27
9. GISIN Dominique (SUI) +1.29
10. MANCUSO Julia (USA) +1.34

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 311243
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr