23.06.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Goran Razić

 

Mölltaler otvara ljetnu sezonu, Stubai zatvara

Od 23.06. ponovo će se moći skijati na Mölltaleru, najbližem skijaškom glečeru Hrvatskoj. Stubai predstojećeg vikenda zatvara staze, dok Hintertux nudi najveći broj otvorenih skijaških staza u ovom periodu.

Mölltaler (naslovna i dolje) već po starom dobrom običaju otvara svoje staze (stazu?) potkraj lipnja. Redovni godišnji remont je završen te se novi skijaši očekuju 23.06. već s prvim zrakama sunca. Skijalište izvještava kako je na stazama oko 320 cm snijega, što je vrlo vjerojatno jako optimistična brojka. 

S ponovnim otvorenjem staza, na Mölltaleru i službeno počinje nova skijaška sezona 11/12, a samim time je na snazi i novi cjenik skijaških karata. Tako će dnevni skipass iznositi vrlo velikih 39,50 eura, a cijena je ista tijekom cijele godine. 

-.-Goran Razić-.-

Stubai za razliku od gore spomenutog koruškog ledenjaka svoje staze zatvara 26.06., nakon odrađenih gotovo 9 mjeseci bez prekida. Dachstein i Kitzsteinhorn i dalje su u radu, a posljednjih dana bilježe ponešto lošije snježne uvjete te naglo topljenje snježnog pokrivača, koji se samo u tjedan dana stanjio u prosjeku za 20 cm. 

Hintertux (dolje) je i dalje ledenjak s najboljim uvjetima u Austriji. U pogonu je 22 km skijaških staza, a trenutno je na skijalištu oko 200 cm snijega. Tko želi na pravo ljetno skijanje, Hintertux će vrlo vjerojatno ponuditi najbolje uvjete.   

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4719357
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr