06.01.2013.      

Tekst i foto: Goran Razić

 

Nika najbrža legenda!

Na utrci skijaških legendi na Sljemenu još jednom je pobijedilo odlično raspoloženje, ali i skijanje. Velikani skijaškog sporta pokazali su što znaju, ali i da imaju veliko srce od kojeg će najviše koristi imati bolesnici dječje bolnice u Gornjoj Bistri.

Nakon Marca Girardellija koji je odnio posljednju pobjedu još 2010. godine, ovoga puta Nika Fleiss je bila sretnija i spretnija. Netom poslije aktualnih velikana svjetskog skijanja koji su svoju utrku odvezli u rano nedjeljno popodne, legende su pokazale kako još uvijek znaju "pokazati zube" kad je to potrebno, ali isto tako pokazali su i zavidnu razinu zabave na stazi i oko nje. 

Janica je ponovo skijala bez rukavice i štapa, po sjećanju na njenu nezaboravnu sljemensku utrku. Ana Jelušić je u svojoj vožnju skupljala Janičinu opremu na opće oduševljenje malobrojne, ali vjerne publike. Thomas Sykora pokazao je pak odličnu formu koju dobrim dijelom održava i skijajući s kamerom na glavi na gotovo svakoj utrci Svjetskog kupa, dok je Alberto Tomba u svom stilu nazdravljao s ljudima uz stazu tijekom vožnje. 

Kvalitetom izvedbe svakako su se izdvojili već zaista "iskusni" Peter Müller i Marc Girardelli. Upravo njih dvojica su još jednom pokazali zašto su veliki. Uz sveprisutni smiješak pokazali su publici da nimalo ne vole gubiti te su neke svoje vožnje odvezli skoro pa za "ozbiljno". 

Müller je s impresivnim nizom pobjeda tako stigao i do finala uspješno svladavši Bojana Križaja, Uršku Hrovat i Marca Girardellija. Izgubio je tek u finalu u tijesnoj borbi protiv naše Nike Fleiss, koja je ostavila odličan dojam. Uglavnom, ciljem su se širili komentari kako bi s ovakvom razinom vožnje još uvijek bila vrlo opasna u Svjetskom kupu. Iako je komentar izrečen u šali, možda i nije baš toliko daleko od istine. 

"Moram priznati da je teško natjerati skijaške profesionalce da ne skijaju u natjecateljskom duhu. No ipak, humanitarni aspekt utrke je svakako bio najvažniji. I da, drago mi je da smo na Sljemenu napokon dočekali hrvatsku pobjedu, eto, barem u nekom obliku", uz osmjeh je poručila pobjednica večerašnje humanitarne utrke, te dodala: "Bila mi je čast skijati sa svim ovim legendama skijaškog sporta."  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 07. siječnja 2013.   15:01h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    klasican hr sindrom, svi su htijeli novu Janicu....
    btw - kada su Janica i Ivica dolazili drugi, treci umjesto prvi ljudi su bili nezadovoljni...
  • Objavljeno: 07. siječnja 2013.   14:54h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Meni su Marc i Muller bili super (cini mi se da je Muller rekao kako je prvi dan ove sezone na slalom skijama). Sigurno je Tomba primjetio da Nika dobro skija !!!
  • Objavljeno: 07. siječnja 2013.   14:21h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Uglavnom, ciljem su se širili komentari kako bi s ovakvom razinom vožnje još uvijek bila vrlo opasna u Svjetskom kupu. Iako je komentar izrečen u šali, možda i nije baš toliko daleko od istine.

    Neznam zakaj bi komentar bil izrečen u šali , samo htel bi videti tog kaj je to rekel u šali da se na tom mjestu crvenog spusti veleslalomskim zavojem do dole . Kladim se da nebi stigel daleko . Košir je rekel da je trebal dobro stisnut i da nije bilo uopče lagano . Inače čovjek je 1995. bio na drugom mjestu svjetskog kupa u veleslalomu i 3 u slalomu .
    Po meni Nika koja je skijala i ulazila u druge vožnje slaloma je trebala ostati u repki . Ne želim komentirati sadašnje skijaše ali muškom i ženskom dijelu repke su ti rezultati naučna fantastika . Govorim o svjetskom kupu a u europskom kupu je skijala i bolje .
    Mogla bi skijati bez problema i danas da u našem sportu nema politike .
    Kad Ivek prestane skijat zanima me kaj buju svi ti funkcioneri u skijanju delali da opravdaju svoje postojanje u repki .Fora bu kad buju na zimskoj olimpijadi bili 1 skijaš i 10 funkcionara . Tužno .
    Da je bila malo pametnija Nika je mogla napravit kaj je Jakov Fak napravil , još i lakše s obzirom da je rođena u Slo .

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4721733
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr