15.11.2010.      

 

Od 15.11. u Sloveniji zimski režim prometa

Podsjećamo čitatelje da, putuju li kroz Sloveniju, od 15.11. moraju u automobilu imati i zimsku opremu.

-.--.-U Sloveniji 15. studenog stupa na snagu zimski režim prometa, a trajat će sve do 15. ožujka. Ovo znači da, spremate li se put Slovenije, za prelazak granice morate imati na automobilu spremnu svu propisanu opremu. 

Podsjetimo, za automobile zimska oprema podrazumijeva 4 zimske gume s minimalnom dubinom utora od 3 mm ili 4 ljetne gume s minimalnom dubinom utora 3 mm i odgovarajuće lance. Iznimno se za priobalna područja Slovenije dozvoljavaju ljetne gume s dubinom utora od 1,6 mm, a lanci za to područje nisu potrebni.

Gume moraju biti jednake po veličini (npr. 185/65/15), vrsti (zimske/ljetne) iklasi (radialne npr. R), a na istoj osi moraju biti gume istoga proizvođača (npr. Sava, Dunlop,...) i profila, istoga brzinskog razreda (npr. T, H, ...) i nosivosti (npr. 87, 88).

Također podsjećamo čitatelje da je za korištenje autocesta i brzih cesta (cesta za motorna vozila) obavezna upotreba vinjete. Cijene su ostale na razini prošlogodišnjih: 
tjedna€ 15 (vrijedi 7 dana od datuma kupnje)
mjesečna€ 30 (vrijedi mjesec dana od datuma kupnje) 
godišnja€ 95  (vrijedi 14 mjeseci - od 1.12. prethodne godine do 31.01. iduće godine) 

Ono na što svakako treba paziti je da tjedna vinjeta ne vrijedi za tjedna skijanja! Krećete li na put subotu i planirate se vratiti nakon tjedan dana također u subotu, tjedna vinjeta neće vrijediti pri povratku jer ističe dan ranije, u petak! 

Detalje i sve bitne informacije o putovanju kroz Sloveniju automobilom možete pronaći u članku Auto info - Slovenija, a na ovoj  stranici su informacije o obaveznoj zimskoj opremi i za Hrvatsku, Austriju, Italiju, Francusku i Švicarsku.

Ukoliko se spremate na snijeg automobilom, podsjećamo i na ove korisne članke:

Idemo na snijeg - autom
Lanci za snijeg
Prijevoz skija automobilom
Vožnja po snijegu

Provjerite svoju opremu i sretan put!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 181459
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr