19.03.2011.      

 

Opet otkaz veleslaloma, slalom od 10:00 h

Daljnji vremenski problemi u Lenzerheideu doveli su do otkaza i utrke ženskog veleslaloma. Start slaloma skijaša od 10:00, umjesto od 9:00 h.

Maria Riesch uistinu je u konačnici za dvije stotinke sekunde (!) osigurala svoj prvi veliki Kristalni globus ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa.

Njenih jučerašnjih 66 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Tinu Maze u slalomu, i četvrto mjesto (50 bodova), uz 67 stotinki sekunde Marie Peitilae-Holmner (SWE) na petom mjestu (45 bodova) Riesch su jučer donijeli veliki Globus, budući da je današnji veleslalom skijašica i definitivno otkazan (mali Kristalni globus Viktoriji Rebensburg iz Njemačke).

Da je bila samo stotinku sporija, a s obzirom na slalomski plasman Lindsey Vonn, Riesch bi Vonn čestitala s dva boda 'minusa' u ukupnom poretku Svjetskog kupa na njenom mogućem četvrtom velikom Globusu karijere. A ovako - Amerikanka će, iako otvoreno u medijskim istupima vrlo razočarana cijelim raspletom završnice u Lenzerheideu, po prvi puta s ukupna tri boda 'minusa' primat morati priznati svojoj svakako donedavno velikoj prijateljici.

Kao i jučer, organizatori će u Lenzerheideu danas pokušati osigurati koliko-tolko regularne uvjete za slalom skijaša. Start utrke za sada je pomaknut s 9:00 na 10:00 h.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 289474
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr